Koti Uutisia Ulkomaat Alankomaiden viranomaiset estivät ison terrori-iskun

Alankomaiden viranomaiset estivät ison terrori-iskun

3

Alankomaiden viranomaiset ovat estäneet ison terrori-iskun. Viranomaisten mukaan poliisi on pidättänyt seitsemän terroristia, jotka olivat suunnitelleet iskua, josta olisi seurannut useita kuolemia.

Pidätykset tapahtuivat jo syyskuussa, mutta estetyn iskun suuruus paljastui vasta nyt, oikeudenkäynnin aikana. Epäillyt pidätettiin Arnhemin ja Weertin kylien läheisyydestä. Pidätyksen yhteydessä poliisi takavarikoi 100 kiloa lannoitetta ja muita pommin valmistukseen käytettäviä esineitä.

– Syytetyt olivat hyvästelleet ystävänsä ja olivat matkalla toteuttamaan iskua, joka olisi aiheuttanut monelle hengen menettämisen, kertoi syyttäjä oikeudessa.

Syyttäjän mukaan kohde olisi ollut suurempi tapahtuma, johon heillä oli aikomus iskeä pommilla ja aseilla. Syyttäjä kertoo myös, että epäillyt olivat keskustelleet siitä, kuinka he toteuttaisivat iskun ja kuinka he välttäisivät viranomaisten toimenpiteet. He olivat myös sopineet siitä, että he räjäyttäisivät räjähdeliivinsä mahdollisen pidätyksen yhteydessä.

Poliisi oli saanut vihjeen mahdollisesta suunnitteilla olevasta iskusta maan tiedustelupalvelulta. Epäiltyjen tarkkailu aloitettiin jo toukokuussa. Poliisin mukaan he onnistuivat soluttautumaan ryhmään.

Lähde: RT

3 KOMMENTIT

  1. Oulun raiskaukstapaus: yksi rikoksesta epäilty henkilö on tällä hetkellä vapaana. Oulun poliisista kerrotaan Ilta-Sanomille, että epäillyn henkilöllisyys on poliisin tiedossa, ”mutta hänen kiinniottaminen ei juuri nyt ole ajankohtainen”.
    Mikä helvetti näitä apinoita vaivaa kun ei tuo työ oikein maita???? Netissä kytätään vihapuhetta ja tsiigataan lapoa runkaten ristiin. MV??!!

Comments are closed.