Koti Uutisia Google tehostaa profilointia ja sensuuria

Google tehostaa profilointia ja sensuuria

0

Google kerää eri palveluidensa käyttäjätiedot ja sopimusehdot yhteen. 1.3. jälkeen ei voi enää kirjautua Googlen palveluihin hyväksymättä uusia sopimusehtoja. Yhtiön mukaan tarkoitus on tehdä palveluista helppokäyttöisempiä.

Google tiedottaa:

Jos kirjaudut Google-tiliisi, voimme ehdottaa sinulle hakukyselyitä tai muokata hakutuloksiasi Google+:ssa, Gmailissa ja YouTubessa ilmaisemiesi kiinnostuksen kohteiden perusteella… Helpotamme sisällön jakamista kaikissa Googlen tuotteissa ja palveluissa muistamalla niiden henkilöiden yhteystiedot, joiden kanssa jaat sisältöä. Näin jakaminen onnistuu muutamalla napsautuksella ja virheiden mahdollisuus vähenee… Emme myöskään koskaan myy henkilökohtaisia tietojasi tai jaa niitä muiden kanssa ilman lupaasi (muulloin kuin oikeudellisten pyyntöjen tapaisissa erikoistilanteissa).

Käytännössä kerätään yhteen asiakkaiden koko Internet-käyttäytyminen ja verkostoituminen, ja tiedot voidaan luovuttaa viranomaisille rikostutkintaa varten.

Googlella on jo nyt pääsy Android-puhelimesi yhteystietoihin, ja se pystyy paikantamaan puhelimen. Lisäksi se muistaa hakusanasi ja taltioi vierailemasi Internet-sivut ollessasi kirjautuneena Google-tiliisi.

Google Wallet, Google Books ja Chrome-selain ovat ainoat palvelut, joista tietoja ei kerätä 1.3. jälkeen.

YouTube on harrastanut vastaavanlaista profilointia jo pitkään.

Google on lisäksi päättänyt seurata Twitteriä sen aloitettua viestien sensuroinnin kunkin maan rajoitusten mukaisesti.

Googlen isännöimä “the web-log service” on aikaisemmin toiminut USA:n sananvapauslakien mukaan, mutta nyt se on kuitenkin päättänyt soveltaa kunkin viestin lähtömaan lakeja viestien sensuroinnissa. Tämä tarkoittaa sitä, että maissa, joissa on tiukemmat sananvapauslait, on entistä vaikeampi saada mielipiteitään kuuluviin.

http://rt.com/usa/news/google-starts-censoring-blogs-375/

http://rt.com/news/google-privacy-policy-tracking-671/