Koti Uutisia Falunin kunta pitää Ruotsin perustuslakia pilkkanaan

Falunin kunta pitää Ruotsin perustuslakia pilkkanaan

2

Ruotsalaisen Falunin kunnanvaltuusto on tehnyt selväksi pitävänsä pilkkanaan sekä Ruotsin perustuslakia että kansankokonaisuusajatusta, jonka puolesta Vastarintaliike osoittaa tulevana vappuna mieltään. Lyömäaseena perustuslakia vastaan kunnanvaltuusto käyttää YK:n “ihmisoikeuksien yleismaailmallista julistusta”.

Kysymys otettiin esille tiistaina kunnanvaltuustossa vasemmistopuolueen Patrik Liljeglödin aloitteesta. Liljeglöd on aiemmin kommentoinut Vastarintaliikkeen tulevan mielenosoituksen olevan “provokaatiomielenosoitus”. Liljeglödin ehdotuksen jälkeen kunnanvaltuuston sosiaalidemokraattipuheenjohtaja Anna Strindberg kokosi kaikkien puolueryhmien johtajat keskusteluun, joka päättyi paikallislehti Dalademokratenin mukaan “kyllä-puolen raikuvaan voittoon” äänestyksessä perustuslainvastaisen lausunnon antamisesta. Lausunnossa falunilaispoliitikot sanovat, ettei “natsismi ole tervetullut Faluniin, koska sen perusarvot ovat Ruotsin allekirjoittaman YK:n ihmisoikeusjulistuksen vastaisia”.

Monet ovat tulkinneet kunnanvaltuuston lausunnon yritykseksi kaventaa ruotsalaisten monikulttuurin kautta tapahtuvaa kansanmurhaa vastustavien kokoontumisvapautta askel askeleelta. Myös Dalademokratenin päätoimittaja Göran Greider kehotti vastikään Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen kokoontumisvapauden poispyyhkäisyä.

Tiedossa ei ole, mitä Falunin kuntapoliitikot kiemuraisine sanamuotoiluineen tarkkaan ottaen tarkoittavat; YK:n ihmisoikeusjulistuksessa sanotaan, ettei oikeuksia ja vapauksia saa rajoittaa poliittisen vakaumuksen tai kansallisen taustan perusteella. Vielä YK-julistusta tärkeämpää on tässä kohtaa tuoda esille Ruotsin perustuslaki, johon on kirjattu kansalaisten olevan tasa-arvoisia lain edessä ja sananvapauden koskevan myös järjestelmää kritisoivia osapuolia.

Kunnanvaltuusto haluaa ottaa etäisyyttä myös “sanomaan [kansankokonaisuusajatukseen], jota Vastarintaliike on suunnitellut tuovansa mielenosoituksessaan esille”. Kansankokonaisuusajatus on “kansankodin” runko, ja nämä ajatukset ovat peräisin sekä kansallissosialistisesta Saksasta että ruotsalaiselta kansallissosialisti Rudolf Kjelléniltä.

Puolustusministeri, sosiaalidemokraatti Peter Hultqvist sekä tämän puoluekollega Strindberg ovat ottaneet etäisyyttä kansankodin rakentamisesta ja sen sijaan muokanneet sanomaa niin, että “Ruotsin hyvinvointi kuuluu kaikille”. Hultqvist tulee mahdollisesti puhumaan vapunpäivänä Vastarintaliikettä vastaan.

 

Lähde: Nordfront.se

2 KOMMENTIT

  1. Kehoitan kaikkia ruotsalaisia, joilla on vielä aivotoimintaa,jättämään uppoava laiva. Titaniciakaan ei voi pelastaa ,jos kylki on auki. Upotkoon molemmat.

Comments are closed.