Koti Uutisia Ulkomaat Espanjan hallitus aikeissa rikkoa Francon ja Primo de Riveran hautarauhaa

Espanjan hallitus aikeissa rikkoa Francon ja Primo de Riveran hautarauhaa

3

Espanjan uusi pääministeri Pedro Sánchez yrittää mielistellä vasemmistolaisia äänestäjiä näyttävillä toimilla ennen vuoden 2020 vaaleja. Tällä kertaa lyhyen omaneduntavoittelun välineenä käytetään Valle de los Caídos -pyhätön (suom. Kaatuneiden laakso) ruumiita, jotka hallitus aikoo kaivauttaa ylös ja tuhkata. Hallitus hyväksyi viime vuonna aloitteen poistaa kansallismielisen johtajan Francisco Francon, falangistipuolueen perustajan José Antonio Primo de Riveran sekä kymmenientuhansien muiden ruumiit pyhätöstä.

Hallituksen tarkoituksena on muuttaa Francon rakennuttama mausoleumi paikaksi, jossa “kaikki espanjalaiset” voivat “muistella sisällissotaa”. Vasemmistolaiset kulttuurinmädättäjät ovat painostaneet hallitusta puhuen “parantumattomista haavoista”, jotka ilmeisesti parantuvat rikkomalla hautarauha vaalipoliittisten ja sensaatiojournalististen kohujuttujen tähden. Kansanpuolue (Partido Popular, PP) vastusti Francon ruumiin tuhkausaikeita heidän ollessaan vallassa.

Kaatuneiden laakson risti on 150 metriä korkea ja sen rakensivat sotavangit. Laakso sijaitsee 58 kilometriä Madridista luoteeseen, ja sen yhteydessä ovat benediktiiniluostari, kaariholviaukio, kaksi kappelia ja maanalainen kirkko. Sisällissodan kaatuneille rakennettu pyhättö on suosittu pyhiinvaelluskohde oikeistoryhmille.

Lähde: Reuters

3 KOMMENTIT

  1. Mädättäjät eivät anna edes kuolleiden levätä rauhassa. Kusipäät!

  2. “Siitä yli mistä aita matalin.”
    Tyypillistä kommunisteilta, jotka ovat alhaisimmista alhaisimpia ja vailla kaikkia länsimaisia demokraattisia hyveitä, jossa kunnioitetaan vastapuolta tai muita puolueita sortumatta alatyylisiin keinoihin, jota niin osuvasti pikku sieluisuudeksi kutsutaan.
    Tämän ovat osoittaneet niin monet kerrat sosiaalidemokraatit Suomessa Eduskunta- ja Presidentinvaaleissa menneinä vuosikymmeninä. Siitä voisi kirjoittaa kokonaisen kirjan. Bolsevikit olivat rikollisia ja murhamiehiä, joten “kauanksi ei ole puu kannoltaan kaatunut”.
    Ja tätä diktatoorista valtiomuotoa palvotaan nykyään kaiken humaanisuuden ja ylevyyden kehtona, jota voisi paremminkin sanoa hautapaikaksi sanan varsinaisessa merkityksessä. Siitä ovat osoituksena ruumiskasat, jotka ulottuisivat taivaaseen asti, jos ne koottaisiin samaan kasaan.

  3. Mikähän olisi meteli maailmalla jos Venäjällä tai Kiinassa tulisi valtaan joku täyspäinen joka sanoisi jotta nyt lähti kommarien massamurhaajat maan alle ja tekisi mausoleumeista (Stalin/Mao) vaikkapa teesalonkeja…

Comments are closed.