Koti Uutisia Kotimaa Eläinsuojeluneuvojat saavat yhä enemmän yhteydenottoja

Eläinsuojeluneuvojat saavat yhä enemmän yhteydenottoja

6

Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton kyselystä paljastuu, että kansalaiset ottavat entistä useammin yhteyttä eläinsuojeluneuvojiin. Kyselyyn osallistuneista kaksi kolmasosaa kertoi ilmoitusten lisääntyneen.

Yhä useammat ilmoitukset liittyvät vakaviin eläinten terveyteen ja oloihin liittyviin asioihin. Puolet kyselyyn vastanneista on myös sitä mieltä, että eläimiin kohdistunut väkivalta on lisääntynyt.

– Koira näyttää vain unohtuvan. Se jätetään yksin pihan perälle surkeisiin olosuhteisiin tai asunnon nurkkaan, pahimmissa tapauksissa parvekkeelle tai kiinni patteriin, ilman seuraa ja mielekästä tekemistä. Koiraa ei jakseta ulkoiluttaa eikä sille järjestetä mitään virikkeitä, kertoo SEY:n toiminnanjohtaja, eläinlääkäri Kati Pulli liiton tiedotteessa.

– Toisena isona ongelmana vastauksista nousee koirien kova koulutus ja kurissa pito, myös suoranainen julmuus koiria kohtaan, liitto kertoo tiedotteessa.

Yksi vaikuttaja entistä huonompaan eläinten kohteluun on liiton mielestä yleistynyt vähäosaisuus.

– Eriarvoisuus on lisääntynyt, ja monet huono-osaiset voivat yhä huonommin, mikä näkyy eläinten kohtelussa, kertoo Pulli.

Lähde: Yle

6 KOMMENTIT

 1. En kestä lukea näitä kun eläimiä tai lapsia kohdellaan huonosti. Sellaiset ihmissaastat jotka tuollaista tekevät pitäisi hitaasti tappaa, itselläni ei teettäisi yhtään pahaa listiä tuollaisia mulkkuja jos se vaan olisi laillista ja pitäisi ollakin! Mitali tollasien paskiaisten listimisestä pitäisi antaa!

   • Ei pidä paikkaansa, koska kyseessä oleva saasta saa jonkinlaisia mielihyvän tunteita teoistaan, jotka kohdistuvat ymmärtämättömään ja puolustuskyvyttömään kohteeseen.
    Taasen tällaisien kierojen yksilöiden deletoiminen ei liikauta millään tavoin ts. ei tunnepohjaista reaktiota, eikä kohde ole halutessaan puolustuskyvytön; jolloin ei voida puhua samanlaisuudesta tai samankaltaisuudesta.

 2. Kotonahan nuo sairaat asenteet eläimiä kohtaan usein opitaan. Jos jo pienenä lapsena opetetaan repimään kärpäsiltä siivet yms. niin mitä voi odottaa? Rangaistuksia todellakin pitäisi kiristää, ehkä tässä olisi hammas hampaasta laki paikallaan, oppisivat ehkä olemaan?

 3. Monille se tietynlaisen koiran tai kissan hankkiminen on vain status juttu, “onhan TRIGGERSTRÖMMMEILLÄKIN karvaton kaakkois kenialainen kissa”.
  Jotkut vaihtavat koiria sitä mukaan, kun ne vanhenevat, pitää olla aina pentu koira. Mihin ne vanhat sitten joutuvat?
  Ja sitten on nämä suojelukoira tyypit. Jokaista käskyä pitää noudattaa samassa sekunnissa ja paikalta ei saa poistua vaikka mikä olisi.
  Sitten on vielä erikseen nämä työuupumuksesta johtuvat laiminlyönnit, missä hiljalleen tullaan sokeiksi epäkohdille ja kärsimykselle.
  Ja vielä rikkana rokassa on paskamaiset naapurit yms. jotka ilmoittelevat vaikka mitään kaltoinkohtelua ei oliskaan, ihan vain kiusallaan.

Comments are closed.