Koti Uutisia Kotimaa Suomalaiset pakenevat Facebookista

Suomalaiset pakenevat Facebookista

15

Facebookin käyttäjäkato on iskenyt myös Suomeen. Ilouutisesta kertoo sosiaalisen median asiantuntija Harto Pönkä, joka on seurannut poliittista sensuuria harrastavan sivun suomalaisia käyttäjämääriä.

Pönkän mukaan Facebook menetti pelkästään elokuun aikana 300 000 suomalaista käyttäjää. Käyttäjäkato on Pönkän mukaan ollut suurin 30
–39-vuotiaiden keskuudessa. Hän kertoo myös, ettei käyttäjien määrän nousua ole ollut missään ikäluokassa.

Entistä suurempaa käyttäjäkatoa on oletettavissa. Teleoperaattori DNA:n suorittaman tutkimuksen mukaan 11 prosenttia vastaajista harkitsee Facebook-tilinsä poistamista.

Lähteet: Uusi Suomi, Kauppalehti

15 KOMMENTIT

  • Itse erehdyin sinne menemään joskus yli kymmenen vuotta sitten, kun yksi kaveri (kaunis tyttö) laittoi kutsun. Täysin turhaa paskaa koko (((sivusto))). Jokainen tietää mikä tuollaisen paikan tarkoitus on pyörittäjilleen. Poishan sieltä tuli hyvin nopeasti lähdettyä. Sieltä tulee vieläkin joskus sähköpostiin jotakin ihme kosiskeluviestejä.

   VK:ssa olin hetken kun ajattelin kommentoida sieltä MV-lehden juttuja, mutta porukka oli sen verran jälkeenjäänyttä siellä, ettei sitä kauaa jaksanut.

   Käykääpä ihan huviksenne katsomassa MV:n nykyistä tasoa. Siis ihan vain toteamassa asiain tola. Huh-huh, sanon minä. Siitä on todellakin tullut jonkun kehitysvammaisen iltapäiväpuuhakerhon tuotos. Aivan järkyttävää suomen kieltä näin heti ensialkuun. Jotakin ihme VIP-aikaa pitäisi ostaa kympillä kuussa että saa EXCLUSIVE-juttuja lukea ja kommentoida. Onnea yritykselle.

 1. Pako lienee harhaanjohtava ilmaisu. Itse kyllästyneenä toistuvaan sanan- ja ilmaisunvapauteni rajoittamiseen, siirryin venäläiskopion “asiakkaaksi, en paennut 🙂

  Vai onko hintapolitiikasta johtuva K-kauppojen välttely tulkittavissa “JuhaL, pakeni K-kaupasta”

  …nussin myös pilkkua

   • Loistavaa, että sivustolta löytyy, noinkin verbaalisesti lahjakkaita sanansäilän käyttäjiä….ihanaa, ettei vain eLamankvakolulaisia pelkästään 😀

 2. Itse en ole koskaan edes ollut näiden “sosialististen” medioiden asiakas. Tuttavat ovat sanoneet että jos ei ole niin siinä tekee sosialisen itsemurhan. Minä en ole huomannut. Tuttava- ja ystäväpiiri karttuu koko ajan. Eikä vielä ole elämässä tullut vastaan yhtään tilannetta jossa yhdenkään sosialisen median julkaisulla olisi ollut merkitystä. Puhelin ja sähköposti toimivat kirjeen ohella. Ja jos jollakulla on asiaa niin yleensä se soittaa. Tekstiviestejäkään en lähettele enkä niihin vastaa kuten nykyään kuuluisi.

  • Olen myös onnistunut elämään täysin ilman näitä sosiaalipornokanavia kaikkine kulttuurimarxistisine agendoineen, vaikka kuulemma henkilö ilman profiilia jossain niistä on epäilyttävä, koska hänellä on selvästi jotain salattavaa. Ja onkin, niin kuin esim. oma elämä.

   Puhelin, emaili, txtarit ja profiili yhdellä harrastefoorumilla (Jeep/offroad) ja toinen ammattisellaisella. Ei ole maailma kaatunut niskaan, vaikk’en olekaan saanut tykkäyksiä päivityksistä koskien verhojen väriä ja suolen toimintaa soijapapujen jälkeen.

  • Itselläni sama asia, en ole koskaan kuulunut moisiin sosialistisiin medioihin. Kännykkään vastaan jos se on lähellä/ mukana ja aina soitan takaisin jossain vaiheessa, myös lyhyisiin tekstiviesteihin vastaan lyhyesti.
   Puhelin on sellaista mallia ettei sillä voi surffailla tms. viimeisiä oikeita puhelimia joka mahtui taskuun viemättä kaikkea tilaa.
   Jotkut ovat maininneet että firma jonka palveluksessa olen, on siirtymässä johonkin hienoon järjestelmää, joka kuitataan aplikaatiolla, mutta niin kauan kun työnantaja ei minulle selaisen sovelluksen käyttöön soveltuvaa puhelinta hanki, käytän paperisia tuntilappuja ja laitan ne palkanlaskijalle s-postilla menemään skannauksen jälkeen.
   Näillä kommunikaatiovälineillä, savitaulujen ja kirjekyyhkyjen ohella, mennään loppuun asti.

   • Himassa on pöytäkone. Kuka perkele jaksaa vielä “surffailla” puhelimellaan? Minun puhelimessa on ihka oikeat nappulat joita painella.

  • Itse taas olen erakko enkä todellakaan ole kiinnostunut mistään vouhotuksista. Kirjettä käytän yhä tiettyjen asioiden hoitoon. Tekstiviesti on yleisin tapa yhteydenpitoon. Soitella en jaksa. Ei ole mitään sanottavaa.

 3. Hyvä ettå poruka jättää tollaset roska paskat. Somen kulta aika alkaa taantua.10 vuoden päästä on joku uus juttutilalla kuhan ei fb:n keksimä

 4. Kun heivaatte naamakirjan, muistakaa ottaa ritolat myös instagramista ja whatsupista, molemmat fuckenbergin puljuja. VK on asiallinen (ja sana on vapaa!) jos jotakin haluaa käyttää.

  • Mitäs, uskooko jengi täällä siihen että tietokoneesi kuuntelee sinua aina (puheentunnistus)? Katsoin yhden videon jossa tähän tulokseen empiirisesti päädyttiin. Muijalla oli hyvä pointti tuohon: kännykkä saattaa kuunnella sinua myös. Eilen kun asensin Windowsin uudestaan (ah, vanha kunnon 7 taas eikä se vitun buginen paska 10!), niin siinä kysyttiin kännykkänumeroakin alussa, jotta voisit “synkronoida kaikki laitteet”. Joo, en kyllä puhelinnumeroani ihan joka paikkaan anna. Siksi se onkin salainen.

Comments are closed.