Koti Uutisia Kotimaa Dokumentti Pohjoismaisesta Vastarintaliikkeestä palkittu Norjassa

Dokumentti Pohjoismaisesta Vastarintaliikkeestä palkittu Norjassa

15

Norjan journalistiliitto jakaa joka vuosi “vuoden freelance-toimittaja”-palkinnon. Palkintosumma tästä on 20 000 Norjan kruunua. Tänä vuonna palkinto meni ruotsalaistoimittaja Henrik Evertssonille, joka on Raskrigerne-dokumentin tekijä. Dokumentissa Evertsson on seurannut Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen jäseniä useamman vuoden ajan.

– Olin kiinnostunut kuulemaan, kuinka he ajattelevat, mitä mieltä he ovat asioista ja miksi heidän taistelunsa on heille niin tärkeä. Halusin puhua heidän kanssaan, en heistä, Evertsson kommentoi haastattelussa Nyheter Idagille.

Dokumentti näytettiin Norjan yleisradio NRK:n Brennpunkt-ohjelmassa. Dokumenttia on sittemmin näytetty yhdeksäsluokkalaisille ympäri Norjan.

Ruotsissa dokumenttia ei ole kuitenkaan otettu avosylin vastaan, vaikka se suurilta osin käsittelee liikkeen toimintaa juuri Ruotsissa. Dokumenttia ovat kritisoineet niin poliittinen vasemmisto kuin antirasistiset järjestöt sen vuoksi, että siinä saatetaan kansallissosialistien oma ääni kuuluviin ja annetaan heidän kertoa ajatuksistaan itse. Valtiollinen televisiokanava SVT on kieltäytynyt näyttämästä dokumenttia.

– On olemassa aiheita, joita on hyvin, hyvin vaikeaa käsitellä Ruotsissa, Evertsson kommentoi.

Dokumentin voit katsoa kokonaisuudessaan täältä: https://tv.nrk.no/program/MDDP12000518/rasekrigerne

Lähde: Nordfront

15 KOMMENTIT

 1. Tuskin tullaan näkemään suomessakaan, äärioikeistolaiset fasistit eivät pidä sananvapaudesta ja onhan tällainen hyvien tapojen vastaista esittää esim.Ylellä.

 2. Yllättävästi dokumentin on mahdollista katsoa yle areenasta vaikka kyseinen toimija olisikin mitä on

  • Spotlight. Olipa oudossa paikassa ja suomenkielisillä teksteillä vielä.
   Toki oli ohjelman esittelytekstiin saatu upotettua se natsikorttikin.
   Ehdin katsomaan jo NRK:ta sujuvasti ilman tekstejä.

   • Saakohan sen tuolta Areenasta ladattua talteen jos Yle joskus poistaa? Oli ihmeen hyvä ja neutraali dokkari Ylen anniksi. Tosin jossain 48 min kohdilla ihmettelin laimeaa suhtautumista Breivikiin joka oli selkeästi tiedustelupalveluiden järjestämä operaatio. Ehkä jopa jonkun mielenhallinta manipulaation tulos(Monarch, MK Ultra tms.) Siellähän oli jotain kommandoja havaittu kiipeilemässä vähän ennen pommi-iskua ja ilmeisesti ampujiakin oli ollut useampi saarella. Breivikhän oli ja on sionisti ja kannattaa homomyönteistä “rasisminvastaista” kosher kulttuuri-nationalismia ja oli yhteydessä moniin juutalaisiin. Outoa että PVL:n johdossa ei olla tästä tietoisia. Ellei sitten PVL:n johdossa ole samaa vaikutusta itsessään…

Comments are closed.