Koti Uutisia Dagbladet haastatteli Haakon Forwaldia Helsingin tapahtumista

Dagbladet haastatteli Haakon Forwaldia Helsingin tapahtumista

2

uk_db_forwald

Norjalaislehti Dagbladet haastatteli myöhään maanantai-iltana Vastarintaliikkeen Norjan-johtajaa Haakon Forwaldia järjestön toiminnasta ja valtamedian liikkeeseen kohdistaman lokakampanjan käynnistäneistä Helsingin tapahtumista.

Haastattelu oli osa artikkelia “Telemarkissa pidettiin viikonloppuna natsileiri – mies kuoli perjantaina väkivallan seurauksena Suomessa saman ryhmittymän mielenosoituksessa”. Dagbladet julkaisi kyseisen artikkelin tiistaiaamuna.

Liittyen Helsingin tapahtumiin ja median antifasistiseen “sankariin” Jimi Joonas Karttuseen Forwald kommentoi kyse olleen itsepuolustuksesta. Hän sanoo, että 28-vuotias Karttunen oli osa hyvin aggressiivisesti aktivisteja kohtaan käyttäytynyttä joukkoa.

“On surullista, että tapauksessa kävi lopulta kuten kävi. Karttusen väitetään olleen satunnainen ohikulkija, mikä ei pidä paikkaansa. Hänen käytöksensä oli aggressiivista, ja hän syljeskeli aktivistejamme päin. Karttunen oli itse osallinen siihen, että tilanne johti tietämäämme lopputulokseen”, kommentoi Forwald Dagbladetille.

Hän halusi korostaa, että yksityiskohdat kuolemantapaukseen liittyen ovat edelleen epäselvät, eikä poliisi ole tähän mennessä tullut julkisuuteen lopullisen kuolinsyyn ilmoittaakseen. Forwald painotti myös, että Karttunen poistui yhteenoton jälkeen paikalta kavereidensa kanssa eikä häntä viety ambulanssiin, kuten media asian esittää. Hän jatkoi edelleen, että järjestön tapahtumat sujuvat pääasiassa ongelmitta, mutta toisinaan yhteenottoja vastapuolen kanssa tapahtuu.

“99 prosentissa tapahtumia ei käy mitään tuollaista. Meidän täytyy kuitenkin voida oleskella julkisella paikalla poliittista sanomaa jakaen ilman, että raivostuneet vastapuolen edustajat yrittävät meitä pysäyttää.”

Kysymykseen siitä, voiko samankaltaista tapahtua Norjassa, Forwald vastaa asian olevan täysin mahdotonta ennustaa. Hän kuitenkin sanoo järjestön puolustavan itseään johdonmukaisesti kaikissa maissa fyysisiltä hyökkäyksiltä.

“On mahdotonta vastata tuohon. Emme ole väkivaltainen järjestö, mutta puolustamme kyllä itseämme, jos kimppuumme hyökätään fyysisesti. Meillä on siihen oikeus”, jatkaa Forwald.

Viimeinen sana artikkeliin on annettu Jakob Ravndalille maanpuolustuksen tutkimuslaitokselta. Norjalaismedia on useasti nostanut Ravndalin esille “äärioikeistoasiantuntijana”. Ravndalin mukaan Pohjoismainen Vastarintaliike “ei sulje pois väkivallan käyttöä tulevaisuuden vallankumouksessa”. Hän jatkaa heti, että järjestön toiminta 90-luvulla olisi alkanut “terrorisuunnitelmista” ja että “löyhempi” järjestäytyminen on myöhemmin johtanut vahvan hierarkkiseen järjestörakenteeseen. Ravndalin mukaan tämä kehityskulku “ei kauheasti eroa 30-luvun kansallissosialistien toiminnasta”.

 

Lähteet: Frihetskamp.net, Nordfront.se, Dagbladet.no (koko haastattelu norjaksi)

2 KOMMENTIT

  1. Jumalauta nää asiantuntiJJat on kovia kavereita! Täysin vailla vastuuta voidaan millä tahansa papereilla antaa minkälaisia lausuntoja tahansa. Kuten tämä yksi terroristitutkija jonka mukaan tänne lappaavat ex-sotilaat ja ISISläiset eivät VAAN VOI OLLA mikään uhka (koska mulla on unelma).

  2. Maailmassa ja etenkin Pohjoismaissa kaikki on kiinni “paidan ja ihon väristä”. Ei teoista, (jota ei edes tapahtunut, siten kuten väitetään) tekemättä jättämisistä, ei totuudesta. Tämänpäivän arvokkain mitattavissa oleva “arvoesine” maailmassa on TOTUUS.
    Uutiset eivät välitä faktoja kuinka mitäkin tapahtui. Se kertoo fiktioita “märistä unista”, joita “toive-elämässä”- ja maailmassa saattaisi tapahtua.

Comments are closed.