Koti Uutisia Chileläinen jalkapallojoukkue suututti juutalaiset

Chileläinen jalkapallojoukkue suututti juutalaiset

6

Chileläinen Deportivo Palestino -jalkapallojoukkue sai juutalaiset hermostumaan pelipaidoillaan. Joukkeen paidoissa numero yksi oli korvattu ennen vuotta 1947 käytetyllä Palestiinan kartalla.

uk_chilelainen_jalkapallojoukkue

Chilen juutalaisyhteisö sekä kansainväliset juutalaiset johtohahmot ovat protestoineet joukkueen solidaarisuustempausta vastaan. Heidän mielestään FIFA ei salli tämänkaltaisia poliittisia viestejä osana jalkapalloilua. Chilen juutalaisyhteisön johtaja Gerardo Gorodischer totesi, että Lähi-idän konfliktia ei voida viedä maailmalle käyttämällä jalkapalloa alustana ja urheilua valheiden ja vihan välineenä. Gorodischer vaatii anteeksipyyntöä joukkueelta, minkä lisäksi hän toivoo Chilen kansallisen jalkapallojärjestön kieltävän joukkueen paidat.

Chilen palestiinalaisyhteisö antoi kuitenkin vastineensa juutalaisten hermostumiselle: “Emme hyväksy tekopyhyyttä niiltä, jotka moittivat tätä karttaa mutta puhuvat samalla miehitettyjen alueiden kohdalla kiistanalaisista alueista.” Palestiinalaisyhteisön viestintäosasto kritisoi samalla myös chileläisiä sionisteja, jotka lähettävät nuoria chileläisiä Israeliin sotilaskoulutukseen.

Tiistaina juutalaiset ottivat perinteisesti asiaan kantaa myös Simon Wiesenthal -keskuksen kautta. Järjestöstä lähetettiin Chilen jalkapallojärjestölle kirje, jossa vaadittiin Deportivo Palestinolle rangaistusta vihan lietsomisesta terroritarkoituksessa.

 

Lähde: JTA

6 KOMMENTIT

  1. Juutalaiset luulevat olevansa joitakin maailmanvaltiaita? Noh, siltäpä näyttää. Pitääpä seurata tilannetta ja katsoa, myöntyykö jalkapallojoukkue vaatimuksiin.

  2. Miten on mahdollista, että tuo pieni juutalaisten porukka kiristää koko muuta maailmaa?

    • Siten se on mahdollista, että valtaenemmistö ei-juutalaisia ovat tyhmiä ja juutalaisten vapaaehtoisia orjia, jotka eivät voi mitään juutalaisten äärimmäiselle röyhkeydelle (“Chutzpah”). Gojimit еivät kykene loogiseen päättelyyn, eivätkä pysty yhdistämään faktoja ristiriidattomaan kuvaan. Eivät tutki asioita vaan mieluummin elävät ikänsä orjina mukavassa hypnoositilassa TV-zombilaatikoiden ääressä ja toistelevat lampaiden tapaan “Neljä jalkaa hyvää, kaksi jalkaa pahaa!”

  3. Asia, joka ei liene suututtanut juutalaisia, on se, että “sinisilmäiset” (!) kristityt antavat höylisti rahaa ihannoimansa anttikristillisen sekulaarin Israel-järjestelmän pönkittämiseen. Ei hölmö ole se, joka pyytää, vaan se, joka maksaa… Mitä “Lenin-setä” sanoikaan hyväuskoisista hölmöistä? Hyväksikäytöllä ja cusetuxella ei näytä rajaa olevan…? O tempora, o mores!

  4. Tämä oli asiallinen protesti. Se ylitti uutiskynnyksen maailmalla eikä se ollut edes provokatiivinen. Kukin saa ymmärtää tuon kartan merkityksen niinkuin haluaa. Jalkapallo on sen luokan urheilua, että tästä jää merkintä historiaan. Ja se merkintä ei ole eduksi Palestiinan miehittäjille. Eikä sitä saa historiasta pois, kuten esim. ensimmäisen ja toisen maailmansodan epäedulliset tapahtumat.

    Jotain tämänkaltaista tarvitaan että maailma todella herää ja uskaltaa itsesensuurin jälkeen puhua asioista avoimesti. Tätä itsesensuuria ja selkeästi narsististen ihmisten hyysäämistä ja hännystelyä on jatkunut jo liian pitkää. Maailman kansojen on yhdessä korotettava äänensä ja sanottava “nyt riittää”. Muuten tähän touhuun ei tule muutosta eikä se ainakaan parempaan muutu. Koskahan meille aletaan väsäämään ghettoja?

Comments are closed.