Koti Uutisia Ulkomaat Brenton Tarrantin oikeudenkäynnin uutisoinnista ohjeistus medialle

Brenton Tarrantin oikeudenkäynnin uutisoinnista ohjeistus medialle

2

Maaliskuun 15. päivä australialainen Brenton Tarrant ampui viisikymmentä moskeijassa ollutta rukoilijaa. Tarrantia syytetään myös 39:stä murhan yrityksestä. Iskut tapahtuivat Uuden-Seelannin Christchurchin moskeijoissa.

Tarrant kuvasi iskun suorana Facebookiin. Heti videon levittyä ja Tarrantin pidätyksen jälkeen, Uusi-Seelanti alkoi tuomitsemaan videon jakaneita henkilöitä.

Nyt sensuuri saa jatkoa. Uuden-Seelannin useat uutistoimistot, mukaan lukien valtion rahoittama Radio New Zealand, ovat tehneet yhteisen sopimuksen Tarrantin oikeudenkäyntiin liittyvästä uutisoinnista. Ohjeistuksessa mainitaan, että toimittajat eivät saa julkaista tai näyttää mitään ”valkoisen ylivallan” symboleja tai vaarallisia käsimerkkejä. Uutistoimistojen tulee lähettää oikeudenkäyntiin vain ”kokeneita” toimittajia.

Tarrant on toivonut, että hän saisi edustaa itseään oikeudenkäynnissä. Asiantuntijat pelkäävät, että Tarrant käyttää tilannetta hyödyksi ja kertoo ideologiastaan.

Lähde: Reuters

2 KOMMENTIT

  1. Luulisi olevan vain eduksi kansanmurhaajille, jos vastapuolen ideologiaa kuuluisi hullun suusta. Taitaa olla vaarallinen ideologia, kun sitä ei edes saa kuulla, vaan se pitää vääntää luottotoimittajien avulla joksikin muuksi. Samaan tapaan valkoisten säilymistä ja valkoisten kantaväestöjen ja kansanryhmien kulttuurien vaalimista ajaminen muuttuu mediassa jrjestelmällisesti aina “valkoisen ylivallan” kannattamiseksi ym.

  2. Kun katselin sitä ammuskeluvideota, niin ihan kuin ampujan marssiessa mestoille toinen paikan ovella norkoilevista musulmaaneista huikkaisi hänelle: “Hello, brother!”

    Onko siis normaalia, että mustiin puettu mies tulee rynnäkkökiväärein varustautuneena paikalle?

Comments are closed.