Koti Uutisia Armeijan maastovärit aiheuttivat rasismikohun Englannissa

Armeijan maastovärit aiheuttivat rasismikohun Englannissa

2
Pahennusta aiheuttanut kuva.
Pahennusta aiheuttanut kuva.

Britannian armeija on pyytänyt virallisesti anteeksi laitettuaan Twitteriin kuvan sotilaasta viidakossa naama mustaksi maalattuna. Twiitti poistettiin pian, muttei ennen kuin rasisminvastustajat nostivat aiheesta metakan sosiaalisessa mediassa.

Rasisminvastaisen HOPE not haten edustaja kertoi The Telegraphille: “Kuka ikinä kontrolloikaan armeijan sosiaalista mediaa, hänen tulisi hävetä. Työnantajana, joka koettaa houkutella monimuotoisuutta, armeijan pitäisi pitää yllä korkeimpia mahdollisia standardeja.”

Elokuussa yksi Englannin suurimmista folkfestivaaleista, the Shrewsbury Folk Festival, kielsi tanssijoita käyttämästä kasvovärejä sen jälkeen kun 500 vuotta vanhaa traditiota väitettiin rasistiseksi.

Lähde: The Telegraph

2 KOMMENTIT

 1. Jos suomalaiset Suomettuu niin britit Englannistuu. Itseruoskintaa pahimmilaan. Ei sille voi mitään että neekeri on omimmillaan viidakossa tai metsässä. Evoluutio on muokannut ihonvärin siten. Ja että valkoinen on täälä aukeilla pohjolan perukoilla.

  Sori, niin se vaan on.

  • Nyt täytyy vähän korjata kun menee väittämät niin pahasti metsään…

   Ihonväri johtuu melaniini nimisestä väriaineesta ja sitä löytyy niin valkoisista kuin mustistastkin ihmisistä, mutta jälkimmäisistä enemmän ja siksi heidän ihonvärinsä on tummempi kuin sinun tai minun. Melaniini toimii käytännössä suojana auringosta peräisin olevia haitallisia säteilyjä vastaan ja koska päiväntasaajalla auringon säteily on voimakkaampaa ja ympäri vuoden runsaampaa on alueella elävien ihmisten ihonväri muuttunut evoluution johdosta tummemmaksi. Vastaavasti täällä pohjolassa, joka muuten on maapallon metsäisimpiä alueita, auringon säteilyä on vähemmän ja se on heikompaa, tästä syystä melaniinin tuottamiseen ei ole ollut tarvetta ja se on evoluution seurauksena heikentynyt täällä asuvalta väestöltä.

   Sori, niin se vaan on ettei “aukealla” tai viidakolla ole mitään tekemistä ihon värin kanssa.

   Ja yleissivistystä jakaakseni: Viidakko = trooppinen sadeMETSÄ. Ja eikös tuolla metsälogiikalla meidänkin pitäisi olla mustia kun kovin paljon aukeaa ei suomessakaan ole 😛

Comments are closed.