Koti Uutisia Anarkistit vaativat väkivalloin vapaata pääsyä maahantunkeutujille Kreikassa

Anarkistit vaativat väkivalloin vapaata pääsyä maahantunkeutujille Kreikassa

0

UK_Kastanies

Kastaniesin kaupungissa Kreikassa puhkesi vastikään yhteenotto anarkistisen No Borders -verkoston ja poliisin välillä. Noin 200 verkoston “aktivistia” osoitti mieltään Turkin vastaista raja-aitaa vastaan hakaten poliiseja lipuilla ja kylteillä huutaen “Avatkaa rajat”. Anarkistien oli tarkoitus rikkoa kyseinen raja-aita kokonaan, mutta poliisi tuli tätä ennen väliin.

Poliisi käytti mellakoiviin anarkisteihin kyynelkaasua ja tainnutusaseita. Viime viikkojen aikana useat anarkistien mellakat ovat johtaneet heidän ja paikallisväestön välisiin yhteenottoihin; kansa on lopen kyllästynyt väkivaltaisiin ja paikkoja sotkeviin maahantunkeutujiin.

Thessalonikissa No Borders -verkosto ylläpitää laitonta maahantunkeutujien leiriä osassa Aristoteles-yliopiston aluetta. Viimeisen viikon aikana maahantunkeutujia on saapunut pelkästään Thessalonikiin yli tuhat, joista osa No Bordersin myötävaikutuksella.

Vandalismi ja sotkuisuus ovat yliopistoalueella arkipäivää, ja opiskelijoiden ja henkilökunnan rauha on mennyttä. Maahantunkeutujat kuljeskelevat pitkin yliopiston vallatun osan käytäviä käyttäen WC:itä ja suihkua. Leirin olemassaolo on saanut kaupunkilaisten hermot äärimmäisen kireälle, ja yliopiston rehtori on kertonut pelkäävänsä anarkistien valloittamien filosofian ja lakitieteen laitosten arvokkaiden kirjojen ja laitteiden puolesta.

“On selvää, että he [anarkistit] haluavat luoda kaaosta. […] Turvapaikka ei tarkoita kuitenkaan laittomuuksien sallimista”, kommentoi kaupunginjohtaja Yiannis Boutaris asiaa.

Viime torstaina 150 anarkistin joukko hyökkäsi Thessalonikin kaupungintaloon ja muihin virastoihin sotkien paikkoja spraymaalilla.

RT:n videokuvaa Kastaniesin mellakasta:

Lähteet: MV-lehti (1, 2), Ekathimerini, RT