Koti Uutisia Algerialaistaustaiset maahanmuuttajat mellakoivat ympäri Ranskaa jalkapallojoukkueen voiton vuoksi

Algerialaistaustaiset maahanmuuttajat mellakoivat ympäri Ranskaa jalkapallojoukkueen voiton vuoksi

2

UK_Algerialaiset_mellakoivat_Ranskassa_1

Algerian jalkapallojoukkueen otettua tasapelin Venäjästä 1–1 algerialaistaustaisten maahanmuuttajien juhlinta riistäytyi käsistä Ranskassa. Mellakoitsijoita oli tuhansia, ja useita kymmeniä pidätyksiä kirjattiin ylös. Etelä-Ranskassa Marseillessa väkivaltaisuudet puhkesivat kello yksi perjantaiaamuna paikallista aikaa mellakoitsijoiden heiteltyä kiviä poliisiautoja kohti. Poliisi käytti mellakoitsijoiden rauhoittamiseen kyynelkaasua ja pidätti kuusi ihmistä. Lyonissa tilanne oli niin levoton, että oli käytettävä vesitykkejä.

UK_Algerialaiset_mellakoivat_Ranskassa_2

Kaikkein pahimmat mellakat tapahtuivat Pohjois-Ranskassa, missä kymmenet mellakoitsijat tuhosivat laajalti kulkuneuvoja ja julkista omaisuutta. Pääkaupungissa Pariisissa suurempia väkivaltaisuuksia ei tiettävästi ole tapahtunut, mutta epäjärjestys vallitsi ympäri kaupunkia työllistäen satoja poliiseja.

UK_Algerialaiset_mellakoivat_Ranskassa_3

UK_Algerialaiset_mellakoivat_Ranskassa_4

Lähteet: RT, Lyonmag.com

2 KOMMENTIT

  1. Monikulttuurisuus se siellä vain ottaa hieman kierroksia. Saataisiinkohan mekin tänne Ouluun yksi somppumellakka pystyyn?

  2. Useimmilla lisäksi kaksoiskansalaisuus, Le Pen esitti näiden palauttamista Algeriaan, tällöin samalla muodostuisi ko. huligaaneille tilaisuus verrata Algerian ja Ranskan poliisin käyttämiä menetelmiä.
    Myös täällä Suomessa on pelkästään ajankysymys, milloin on ensimmäiset vakavat mellakat edessä.

Comments are closed.