Koti Uutisia Priden talous miinuksella järjestyksenvalvonnan vuoksi

Priden talous miinuksella järjestyksenvalvonnan vuoksi

3

Kuluneen Pride-viikon myötä meteliä terveiden perhearvojen romuttamisen puolesta on pidetty vielä tavallistakin lujempaa valtionjohdon, kirkon ja valtavirtamedian suunnalta Yle etunenässä. Pride-instituution talous ei kuitenkaan ole hyvällä mallilla: viime vuonna Helsingin Pride teki tappiota 7 000 euroa eli kymmenesosan liikevaihdostaan. HeSeta ry:n puheenjohtajan Olli-Pekka Koposen mukaan Pride-viikon suurimmat kulut toi lauantain tunnin kestäneen kulkueen järjestyksenvalvonta.

Koponen myös ilmaisi paheksuntansa siitä, ettei kaupunki räätälöinyt Helsingin-kulkueen turvallisuusjärjestelyjä kuten Tampereella. Priden tuottaja Senni Moilanen puolestaan sanoi käsittäneensä, että poliisi velvoittaa Pridea järjestämään laajan järjestyksenvalvonnan, mutta Helsingin poliisin yleisjohtajan Pekka Kallion mukaan Pride nimenomaan halusi hoitaa turvallisuusjärjestelynsä itse. Mittavista järjestelyistä huolimatta järjestyshäiriöitä ei kuitenkaan poliisin mukaan kulkueen aikana ilmennyt.

Pride-viikon rahoitus tapahtuu pitkälti yritysyhteistyön, bileiden pääsylipputulojen ja mainosmyynnin voimin. Tapahtumanjärjestäjät ovat hakeneet Pride-viikolle kulttuuritukea opetus- ja kulttuuriministeriöltä sitä kuitenkaan saamatta.

Lähde: Kansan Uutiset

3 KOMMENTIT

  1. Täysin oikein, ettei kulttuurin tuhoamiselle anneta kulttuuritukea!

  2. akoholin runtelema ex-“ministeri” oli laahustamassa siellä kaltaistensa luuseriensa seassa, uutisille kiitos, että näytti millainen hyypiö on kyseessä.
    Kieli ruskeana 🙂

Comments are closed.