Koti Uutisia Albanialaisten huumeliiga pidätetty Helsingissä

Albanialaisten huumeliiga pidätetty Helsingissä

0
uk_albania_heroiini
Albanialaisilta takavarikoitua kokaiinia ja heroiinia. (Kuvituskuva)

Poliisi otti viime syyskuussa kiinni useita henkilöitä ja suoritti kotietsintöjä huumekauppaepäilyjen vuoksi. Poliisi seurasi kuukausia ryhmän eri henkilöiden liikkeitä ja tapaamisia muiden rikollisten kanssa. Ryhmä päätettiin ottaa kiinni alkusyksystä, kun poliisi varmistui siitä, että maahan oli tullut huumelasti.

Vantaan Länsimäessä sijaitsevasta yksityisasunnosta takavarikoitiin lähes kahdeksan kiloa kokaiinia, 16 kiloa amfetamiinia, vajaa kilo metamfetamiinia sekä suuri summa huumekaupasta peräisin olevaa käteistä rahaa. Metamfetamiinia ei ole koskaan aiemmin takavarikoitu Suomessa näin suurta määrää, ja kokaiinitakavarikko on myös yksi Suomen suurimmista.

Takavarikoitu kristalli oli pitoisuudeltaan täysin puhdasta eli sataprosenttista. Takavarikoidun huume-erän katukauppa-arvo olisi ollut noin 1,5–2 miljoonaa euroa.

Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Jari Pynnönen Helsingin poliisista kertoo:

“Suorittamassamme esitutkinnassa on tullut esille, että Suomeen on lähetetty etukäteen henkilöitä ottamaan selvää Suomen huumetilanteesta, hinnoista ja käytetyistä huumausaineista sekä luomaan kontakteja huumausaineiden levitysportaaseen. Tämän jälkeen huumeet on tilattu albanialaisten johtamalta rikollisjärjestöltä Hollannista. Järjestö on hoitanut salakuljetuksen Suomeen ja täällä väliaikaisesti asuvat järjestön jäsenet ovat myyneet huumausaineet eteenpäin. Huumeista saadut rahat on salakuljetettu takaisin Albaniaan.”

Tapauksen johdosta on ollut vangittuna yhteensä seitsemän henkilöä, joista edelleen vangittuna on viisi henkilöä. Kaksi henkilöä on vangittu poissaolevina. Albanian kansalaisten lisäksi vangittuna on Kosovon, Marokon ja Irakin kansalaisia, joista osa on saanut Suomen kansalaisuuden.

Päätekijöiden epäillään aiemmin syyllistyneen vakaviin rikoksiin myös muissa maissa

Lähde: Poliisi.fi