Koti Uutisia Aktivistit eivät päässeet laivaan – Viking Line kertoo tehneensä yhteistyötä “Suomen viranomaisten”...

Aktivistit eivät päässeet laivaan – Viking Line kertoo tehneensä yhteistyötä “Suomen viranomaisten” kanssa

6

Viime tiistaina joukko tukholmalaisaktivisteja oli nousemassa laivaan saapuakseen Suomeen osallistumaan Helsingissä järjestettyyn Kohti vapautta -tapahtumaan. Laivan kapteeni kuitenkin ilmoitti, ettei aio päästää ryhmää sisälle. Hän vetosi päätöksessään matkustajien turvallisuuteen.

Kansallisessa Vastarinnassa julkaistiin jo saman illan aikana artikkeli, jossa nostettiin esille poliisin mahdollinen osuus kapteenin päätöksessä. Myös ruotsalaisaktivistit epäilivät Suomen poliisin sekoittaneen näppinsä peliin ja ryhtyneen rajoittamaan ihmisten liikkuvuutta kierolla tavalla. Yle kertoikin keskiviikkona julkaisemassa uutisessaan laivayhtiön edustajan kertoneen, että “Viking Line oli tehnyt asian tiimoilta yhteistyötä Suomen viranomaisten kanssa”.

Tökerö temppu “Suomen viranomaisilta” ei kuitenkaan onnistunut, sillä ryhmä pääsi tulemaan maahan toista reittiä pitkin ja osallistumaan tapahtumaan suunnitellusti.

 

Lähde: Yle

6 KOMMENTIT

  1. Eli “terroristit tervetuloa ja väärin ajattelevat menkää kotiinne”. Että sellainen avoimienrajojen yhteiskunta.

  2. Jääpähän Viking Linen laivamatkat tästä lähtien tekemättä! Perheemme matkustaa muilla laivoilla.

  3. Rajat eivät ole auki vai? Näinkö ne yhtäkkisesti voidaan sulkea, vaikka ihmisillä olisi paperit kunnossakin? Tämäkin on niin vakava asia. Ei noin voi tehdä, paitsi ehkä paperittomalle.

Comments are closed.