Koti Uutisia Äärivasemmistolaisia tuomittu Ruotsissa väkivaltaisesta mellakasta

Äärivasemmistolaisia tuomittu Ruotsissa väkivaltaisesta mellakasta

4

12. päivä viime marraskuuta Pohjoismainen Vastarintaliike järjesti avoimen mielenosoituksen muukalaisinvaasiota vastaan Tukholmassa. Mielenosoitus keräsi noin 700 osallistujaa. Kuten tavallista, paikalle ilmestyivät myös vastamielenosoittajat liikkeen mielenosoituksen pysäyttämiseksi tai ainakin sen häiritsemiseksi.

Muutamia pienempiä välikohtauksia lukuun ottamatta poliisi onnistui pitämään äärivasemmistolaiset pois PVL:n mielenosoitusalueelta. Ruotsalaisvihamielinen valelehdistö, kuten SVT, kirjoitti aiheesta seuraavanlaisia otsikoita: “25 henkilöä pidätetty natsimielenosoituksessa.” Kyseiset 25 henkilöä osallistuivat tosiasiassa äärivasemmistolaiseen vastamielenosoitukseen. Vastamielenosoituksen äärivasemmistolaisuus selviää lukijalle edempänä SVT:n uutisessa.

Marraskuun 12. päivän jälkeen media on kuitenkin ollut hiirenhiljaa tapahtumista, ja moni varmasti luuli jo äärivasemmistolaisten välttäneen täysin syytteet häiriköinnistään. Tämä ei kuitenkaan tällä kertaa pidä paikkansa; neljä henkilöä tuomittiin viime viikolla väkivaltaisesta mellakasta Tukholman käräjäoikeudessa. Mellakka sai alkunsa, kun vasemmistojoukkio yritti murtaa poliisin eristyslinjat Västerlånggatanilla. Esitutkintamateriaalissa lukee seuraavaa:

“Ihmisjoukko oli noin sadan hengen kokoinen, ja tästä joukosta suuri osa oli naamioituneita. Tämä joukko teki rynnäkön ainakin kahdesti ja yritti murtaa raja-aidan. Samalla aidan takana seisoneita poliiseja kohti heitettiin suuri määrä tavaraa ja pyrotekniikkaa. Poliisi rauhoitti tilanteen käyttämällä teleskooppipamppuja ja OC-sumuttimia.”

Eräs tilanteessa mukana ollut poliisi arvioi noin 60 hengen olleen aktiivisia mellakoinnissa, mutta näistä vain neljä on ollut syytettyinä ja tuomittu osallisuudesta mellakkaan.

Fria Tider videoi yhden mellakan jälkimainingit. Videolta voi nähdä äärivasemmistolaisten tulevan pidätetyiksi. Poliisi puhui aluksi neljästä päivän aikana sattuneesta eri mellakasta, mutta on kuitenkin asettanut syytteet vain neljää henkilöä vastaan. Lisäksi syytteet on asetettu osallisuudesta vain yhteen näistä neljästä mellakoista.

Nordfront puolestaan kartoitti tuomitut:

Leodan Muciel Rodriguez (920702-3954).

Leodan Muciel Rodriguez sai ehdollisen tuomion sekä 75 tuntia yhteiskuntapalvelua väkivaltaisesta mellakasta. Hän kiisti rikoksen ja väitti, ettei ollut edes Tukholmassa 12. marraskuuta 2016. Poliisi oli kuitenkin pysäyttänyt hänet ja muita eteläruotsalaisia äärivasemmistolaisia sekä kuvannut heidät matkalla pääkaupunkiin. Rodriguez voitiin siis ongelmitta liittää rikokseen ja tuomita siitä. Kun poliisi teki kotietsinnän hänen luonaan osoitteessa Dalaplan 5B Malmö, asunnosta löytyi pamppu, ritsa sekä kaasunaamari.

Poliisikuulustelussa Rodriguez oli vastannut kaikkiin olennaisiin kysymyksiin “En kommentoi”. Hän oli sekaantunut väkivaltaiseen mellakkaan jo vuonna 2013. Hän propagoi Twitterissä väkivaltavasemmiston puolesta nimimerkillä “Vilda vänstern” (‘villi vasemmisto’). Twitteristä käy ilmi, että Rodriguez on aktiivinen ja järjestäytynyt antifasisti. Vuonna 2013 hänet tuomittiin sakkoihin väkivaltaisesta vastarinnasta; poliisin mukaan Rodriguez oli johtajana väkivaltaisessa mellakassa Linköpingissä, ja hänet yritettiin pidättää. Rodriguez kuitenkin onnistui pakenemaan, mutta poliisi sai hänet hieman myöhemmin kiinni ja pidätti hänet. Rodriguezilla on tili myös Instagramissa, jossa hän käyttää samaa nimimerkkiä kuin Twitterissä.

Karl-Oskar Nyman (960415-1978).

Kuva Norrköpingin kirjaston Internet-sivuilta. Sivuilta käy ilmi, että Nyman työskentelee kyseisessä kirjastossa.

Karl-Oskar Nyman tuomittiin väkivaltaisesta mellakasta niin ikään ehdolliseen vankeusrangaistukseen sekä 60 tunnin yhteiskuntapalveluun. Tuomiolauselman mukaan Nyman heitti poliiseja päin kaksi käsisoihtua, mutta yksikään poliisi ei kuitenkaan haavoittunut vakavasti tämän johdosta. Siksi rikosnimikkeenä ei ole virkamiehen väkivaltainen vastustaminen. Väkivaltainen mellakka nähdään virkamiehen väkivaltaista vastustamista vakavampana rikoksena.

Kuulusteluissa Nyman kiisti rikoksen sekä kieltäytyi vastaamasta suurimpaan osaan poliisin kysymyksistä. Nymanin Facebook-tili antaa vaikutelman, että hänellä on kontakteja moniin sekä nykyään että ennen aktiivisiin äärivasemmistolaisiin AFA:sta ja Revolutionära Frontenista (järjestö lakkautettiin syyskuussa 2015). Paikallismedia on aiemmin kirjoittanut Nymanin järjestäneen hardcorekonsertin Norrköpingissä. Hänen kerrotaan myös olleen (tässä uutisessa edempänä mainittujen antifasistien tavoin) “muusikko”, joka soittaa hardcoreyhtyeessä. Norrköpingin kaupunginkirjasto on ladannut videon Facebook-tililleen, jossa Nymanin on annettu mainostaa vasemmistolaiskirjailija Kajsa Kattis Ekmanin kirjaa.

Nils Oskar Börner tuomittiin väkivaltaisesta mellakasta. Tuomiolauselman mukaan hän oli heitellyt jääkimpaleita poliisia kohti. Myös Börner sai ehdollisen tuomion, ja Kriminaalihuollon alaisella yksiköllä on vielä päätettävänään, täydennetäänkö hänen tuomiotaan sakoilla vai yhteiskuntapalvelulla. Kuulusteluissa Börner sanoi haluavansa olla rehellinen, ja hän tunnustikin rikoksen heti poliisin kysyttyä, miten Börner kommentoisi rikosepäilyä. Börner jopa selitti kuulusteluissa, että hänen perheensä ja koulunsa ovat aivopesseet hänet vihaamaan “natsismia”:

“Börner kertoo käyvänsä poliittisesti sidonnaista koulua. Ympäri koulua oli levitelty julisteita, jotka kehottivat osoittamaan mieltä natsismia vastaan. Börner on kasvanut siihen ajatukseen, että natsismia vastaan on taisteltava. Hänen perheensä on poliittisesti melko aktiivinen, ja heidän mielestään on hyvä ottaa kantaa julkisesti poliittisiin kysymyksiin – ainakin Börnerin isän mielestä. Myös Börnerin veli on poliittisesti aktiivinen. Heidän isoäitinsä on kotoisin Saksasta, hän on kokenut natsismin ajat ja opettanut sukulaisilleen, että natsismin kaltaisia aatteita vastaan on taisteltava. Koko perheen mielestä, lukuun ottamatta ehkä Börnerin äitiä, on siis hyvä asia olla mukana tällaisessa vasemmistolaisessa mielenosoituksessa.”

Börner jatkoi edelleen olleensa paikalla 12. marraskuuta samanikäisten henkilöiden kanssa, jotka käyvät samaa lukiota kun hän itse. Mitä mellakkaan tulee, Börner kommentoi väkivaltavasemmiston ja huligaanien “vetäneen” hänet mukaan tapahtumiin. Kun Börner lähti mielenosoituspaikalta, poliisi pidätti hänet ja hänet vietiin poliisiasemalle. Börner kertoo poliisien olleen koko ajan melko “kilttejä” häntä kohtaan. Kysymykseen siitä, miksi hän heitteli poliisia kohti jääkimpaleita, Börner vastasi:

“Sitä olen kysynyt itseltänikin jälkeenpäin. Minusta vaan tuntui siltä silloin paikan päällä, se tuntui aktivismilta. Minut vedettiin siihen mukaan, ja minusta se oli jännittävää.”

Tänään 18-vuotias Börner on ollut ääninäyttelijänä kahdessa lastenelokuvassa. Nykyään hän vaikuttaa käyttävän suuren osan ajastaan urheiluun. Koska hän on vielä nuori, hänellä on yhä toivoa kasvaa pois ruotsalaisvihamielisestä häirikkötoiminnasta.

Per Jonas Bondeson Siwe (971112-8737).
Jääkimpaleiden heittäminen poliisia päin on nähtävästi mieluista puuhaa Siwelle.

Per Jonas Bondeson Siwe on viimeinen väkivaltaisesta mellakasta ehdolliseen rangaistukseen tuomittu äärivasemmistolainen. Myös hän heitteli jääkimpaleita poliisia päin järjestyshäiriöiden aikana. Hänen tuomionsa sisältää myös luvattoman aseen hallussapidon sekä 50 tuntia yhteiskuntapalvelua. Luvattoman aseen hallussapito tarkoittaa sitä, että Siwen asunnosta löytyi kotietsinnässä lipas ja ammuksia. Esitutkintamateriaalissa lukee seuraavasti:

“Kotietsinnässä Jonasin luona häneltä kysyttiin, onko asunnossa jotakin laitonta. Jonas vastasi suoraan, että hänen makuuhuoneensa punaisessa laatikossa on lipas. Jonas sanoi luulleensa lippaan kuuluneen poliisille, koska hän oli löytänyt sen maasta eräässä natsien vastaisessa mielenosoituksessa Kungsträdsgårdenissa. Hän jatkoi, ettei hän vienyt sitä takaisin poliisille, koska joka puolella oli niin uhkaava tunnelma.”

Kuulusteluissa Siwe vastasi kaikkiin kysymyksiin “En kommentoi”, paitsi kysymykseen asunnoltaan löytyneestä lippaasta. Hänen intresseihinsä kuului yrittää puhua itsensä vapaaksi syytteistä luvattoman aseen hallussapidosta. Mielenkiintoisena yksityiskohtana voi mainita, että kyseinen nuorukainen on aiemmin ollut mukana eräässä poliisin vesipallojoukkueessa. Siwen, kuten monen muunkin järjestäytyneen äärivasemmistolaisen Facebook-profiili, on sisällöltään suurimmaksi osaksi suljettu.

Tuntematon maahanmuuttajamies.

Yllä olevan kuvan mies oli heittänyt poliisia kohti tavaroita. Poliisi ei kuitenkaan ole kyennyt tunnistamaan tätä sananvapauden vihaajaa, joka tulisi tuomita väkivaltaisesta mellakasta.

 

Lähde: Nordfront.se

4 KOMMENTIT

  1. Parempaa väkivaltaa tämä. Toisaalta myös näiden narukäsien onni, että välissä on poliisit. Loppuisi nimittäin mielenosoitushalut välittömästi jos liikkeen aktivistit saisivat jututtaa näitä hieman.

  2. Suomessahan se joku poliisipäällikkö tai mikä lie olikaan, joutui Arhinmäen painostuksesta pyytämään anteeksi kun kutsui itsenäisyyspäivän hevosia ja poliiseja lätkämailoilla hakkaavia juutalaisen suurpääoman hyödyllisiä idiootteja roistoiksi tms.

  3. Yep sääliksi käy vanhan liiton kommareita, kun katsoo näitä nykyisiä työväenluokan puolustajia

  4. Otsikon voi rinnastaa siihen ihmetyksen todellisuuteen kun tosiaankin näkee lehmien lentävän aurassa.
    SVT taas valehteli yhtä hyvin kuin Hesari ja YLE ym. aamu/iltapaskat. “Natseja pidätetty”. Voi pyhä yksinkertaisuus.
    Mistä tuo mielenhäiriö ruotsalaisessa yhteiskunnassa, että kommunisti penskoja ylipäätään tuomitaan mistään. Poliisin arvovaltaa kaiketi pyritään pönkittämään edes valkoisten ruotsalaisten silmissä, mutta ainahan “hameväki” on pamputtanut ns. “äärioikeistoa” olan takaa ilman mitään pätevää syytä, eikä terapeuttista työssä jaksamistakaan voida selittävänä tekijänä pätevästi hyväksyä. Ajatellen ruotsalaista poliisikuntaa sen asian ajaisivat Merilehmät, joilla on maanpäällisten serkkujensa hermot.

Comments are closed.