Koti Uutisia Aamulehti ottaa käyttöön “sukupuolineutraalit” tittelit

Aamulehti ottaa käyttöön “sukupuolineutraalit” tittelit

6

Almamedian omistama Aamulehti ilmoitti maanantaina ottavansa käyttöön “sukupuolineutraalit” tittelit. He siis luopuvat mies- ja nainen-päätteisistä titteleistä ja puhuvat jatkossa henkilöistä, vaikka virallinen titteli olisi muu. Esimerkiksi eduskunnan puhemiehestä ei enää puhuta puhemiehenä, vaan puheenjohtaja. Syyksi uudelle käytännölleen he ilmoittavat tasa-arvon edistämisen.

Aamulehden vanavedessä myös Yle on ilmoittanut pikimmiten seuraavansa esimerkkiä. Asiasta tullaan järjestämään keskustelu Ylen sisällä ensi viikolla.

Monet asiaa sosiaalisessa mediassa kommentoineet pitivät aihetta tyypillisenä esimerkkinä “mielensäpahoittajien ajasta” sekä “äärimmäisenä hajuttomuuteen ja mauttomuuteen asti menona” tasa-arvon ja nykyajan takia. Lisäksi asiasta on väännetty huumoriväännöksiä, kuten pyykkipojan nimeäminen pyykkihenkilöksi.

 

Lähde: Aamulehti, Yle

6 KOMMENTIT

 1. Itse kysyn, että onko lehdistön tehtävä “tasa-arvon edistäminen”. Ja vastaan: Jokainen omalta kohdaltaan toimii niin kuin huvittaa.

  Aamulehti (ja monet muut) kertoo tarkoitusperänsä julkisesti, mutta todellinen valta on aina salainen. Todelliset tarkoitusperät ovat piilossa niin kuin mummon kakkureseptin “salainen” lisäaine. Se on olemassa tai sitten ei. Sitä emme voi tietää.

  • Vielä jatkan tuohon kommenttiin

   > Jokainen omalta kohdaltaan toimii niin kuin
   > huvittaa.

   “Niin kuin huvittaa” – Juuri tämä on vapauden lähtökohta. Vapaus toimia tai olla toimimatta.

   Me usein vaadimme [mediaa] toimimaan toisella tavalla kuin se nyt toimii. Meidän haluamallamme tavalla. Mutta silloin ei ole kyse vapaudesta.

   Usein myös vaadimme valtion pakkovallan laajentamista, jotta saamme toisilta riistettyä omaisuuden tai toimimaan heidät haluamallamme tavalla. Siitäkään ei seuraa vapauden lisääntyminen vaan väheneminen.

 2. Tietänette, että monet niistä sukupuolineutraaleista nimikkeistä, joita Aamulehtikin käyttää, ovat jo muutenkin käytössä ja virallisiakin. Lakimies on juristi, lehtimies toimittaja, virkamies viranhaltija, asiamies valtuutettu tai edustaja, tiedemies tutkija, palomies pelastaja, esimies päällikkö ym., aulaemäntä vastaanottovirkailija, jne. Nyt siis linjattu näiden vastineiden puolesta. Uusiakin vastineita voidaan aina keksiä, esim. baarimikosta baarikko, kuulostaa jamesbondimaiselta, eikö?

  • Mitenköhän on naispappien laita aamulehden linjauksessa? 😉

   Eikä kyse ole varsinaisesti itse nimikkeistä, vaan sen ympärillä tapahtuvasta jeesustelusta.

 3. Politiikot puhuvat”yhteisistä pelisäännöistä”silloin kun haetaan jälleen “kokonaisratkaisua”mitä ei käsittääkseni olekkaan.Siellä pelaa 214 peluria palkkiosysteemillä,mutta eivät vaaranna ikinä mitään omaa.200 kansanedustajaa säätää lait kun on löydetty”kokonaisratkaisu”.Joskus äänestyksestä voi puuttua yli 50 edustajaa.Itse pidän naisista.

Comments are closed.