Koti Uutisia 84 brittiläiskoulussa ei lainkaan valkoisia oppilaita

84 brittiläiskoulussa ei lainkaan valkoisia oppilaita

0

Englannissa opetusministeriön uusi tilasto osoittaa, että maassa on tänään 84 koulua, joissa ei ole lainkaan valkoisia brittiläisiä oppilaita.

Vuonna 2008 tilastot kertoivat, että maassa oli tuolloin 31 koulua, joissa ei ollut lainkaan valkoisia oppilaita, mukaan lukien valkoisten maahanmuuttajien lapset. Koulujen määrä on näin ollen reilusti kaksinkertaistunut viiden vuoden takaisesta lukemasta.

Eniten ei-valkoisia kouluja on Birminghamissa, jossa 22 koulussa ei ole lainkaan brittiläisiä oppilaita. Muita keskittymiä on etenkin Oldhamissa, Leicesterissä ja Tower Hamletsissa Lontoon East Endissä. Tutkimus ei anna ilmi, mistä tietyistä kouluista brittiläisoppilaat puuttuvat täysin. Oletuksena kuitenkin on, että näihin lukeutuvat viitisentoista muslimeille, sikheille ja hinduille tarkoitettua uskonnollista koulua.

Uusi tilastotieto vahvistaa aiemmin tässä kuussa julkaistuja ajatushautomo Demosin tutkimustuloksia, joiden mukaan britit muuttavat pois etnisten vähemmistöjen valtaamilta alueilta. Samaisille alueille muuttaa jatkuvasti lisää maahanmuuttajia. Demosin tutkimus osoitti, että 45 prosenttia etnisistä vähemmistöistä Englannissa ja Walesissa, noin neljä miljoonaa ihmistä, asuu alueilla, joissa vähemmän kuin puolet asukkaista on valkoisia brittejä.

Demosin johtaja David Goodheart pitää ei-valkoisten koulujen määrää “masentavan korkeana”. Hänen mukaansa tulos antaa viitteitä siitä, että maassa on myös paljon kouluja, joissa valkoisten oppilaiden määrä on pieni.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana Iso-Britannia on ottanut vastaan yli kolme miljoonaa maahanmuuttajaa. Uuden tilastotiedon kerrotaan vahvistaneen kritiikkiä maahanmuuttoa vastaan.

 
Lähde: Daily Mail