Koti Uutisia Yli miljardi dollaria “juutalaiseen identiteettiin”

Yli miljardi dollaria “juutalaiseen identiteettiin”

2

UK_Israel_day_parade

Israelin hallitus on julkistanut tiedon, jonka mukaan se aikoo käyttää yli miljardi dollaria diasporajuutalaisten identiteetin vahvistamiseen seuraavan 20 vuoden aikana. Ensimmäisen kerran aloite julkistettiin jo marraskuussa, mutta aloitteeseen käytettävä rahasumma ja muut yksityiskohdat jäivät tuolloin pimentoon. Aloite on tarkoitettu Israelin ulkopuolella asuville 12–35-vuotiaille juutalaisille. Sen tarkoitus on vahvistaa juutalaista identiteettiä maailmanlaajuisesti elämän eri osa-alueilla.

Hallitus on lisäksi harkinnut käyttävänsä varoja muun muassa omien kehitysjoukkojen perustamiseen, heprean kielen opetukseen ulkomailla kunnallisissa kouluissa ja juutalaisen Birthright Israel -ohjelman kaltaisiin projekteihin, kuten kesäleireihin juutalaislapsille. Birthright Israel on ohjelma, joka tarjoaa 18–26-vuotiaille juutalaisille mahdollisuuden matkustaa kymmeneksi päiväksi Israeliin syventämään kulttuuri-identiteettiään.

Toukokuussa 2013 kasinopohatta ja Israel HaYom -sanomalehden omistaja, Sheldon Adelson, lahjoitti 40 miljoonaa dollaria Birthright Israel -säätiölle. Adelson on kertonut tavoitteekseen tarjota jokaiselle nuorelle juutalaiselle mahdollisuuden matkustaa esi-isiensä kotimaahan.

Sheldon Adelson ja hänen vaimonsa Miriam ovat tunnettuja “hyväntekijöitä” juutalaispiireissä. Vuonna 2011 he lahjoittivat 25 miljoonaa dollaria Yad Vashem -holokaustimuseolle, mikä nosti heidän museolle tekemiensä lahjoitusten määrän huimaan 50 miljoonaan dollariin. Muita avustusten vastaanottajia ovat muun muassa The Shalom Center Jerusalemissa ja Amerikan sionistijärjestö. Pariskunta on lahjoittanut myös kymmeniä miljoonia dollareita amerikkalaisille poliitikoille.

Sheldon Adelson.
Sheldon Adelson.

Lähteet: JTA, JTA

2 KOMMENTIT

  1. Sheldon Adelsonin silmistä välittyy puhdas pahansuopuus.

Comments are closed.