Koti Uutisia Pohjoismaat YK:n vaatimus Norjalle: kieltäkää rasistiset järjestöt

YK:n vaatimus Norjalle: kieltäkää rasistiset järjestöt

4

YK:n rasismin vastainen komitea CEDR kävi noin vuosi sitten Norjassa tutkimassa rasismin tilaa maassa. Vierailun jälkeen järjestö loi raportin havainnoistaan. Raportissa kerrottiin järjestön huolista Norjan rajojen sisällä esiintyvästä rasismista. Esimerkkinä käytettiin Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen Norjan-osaston kasvua.

Raportissa CERD myös kertoo olevansa huolissaan siitä, että niin kutsutut rasistiset liikkeet näkyvät entistä useammin norjankielisessä sosiaalisessa mediassa. CEDR muistutti myös Norjaa siitä, että heidän tulee kansainvälisten sopimusten nojalla kieltää “rasistiset liikkeet”. Tähän Norjan viranomaiset vastasivat, että määrätty käyttäytyminen on jo laissa kiellettyä, ja että järjestöjä ei tästä syystä tarvitse kieltää. Norjan vastaus ei kuitenkaan tyydyttänyt järjestöä, joka huomautti, että kielto olisi “ehkäisevä toimi”. Järjestö siis jatkaa Norjan painostamista poliittisten liikkeiden kieltämiseksi.

Lähde: Nordfront

4 KOMMENTIT

 1. Ei ole ensimmäinen kerta kun valtio kokee yhdistymisvapauden uhkaavan hallituksen valtaa ja hallituksen jäsenten asemaa.

  Senpä takia jo “muinaiset viisaat” kirjoittivat perustuslakiin, että valtio ei saa puuttua kansalaisten yhdistys- (ja poliittiseen) toimintaan.

  Mutta sen taisivat unohtaa mainita, että valtion pitää noudattaa lakia. 🙂

  Mutta vakavasti ottaen: Kansalainen on aika heikoilla valtiossa, joka ei noudata omaa lakiaan.

  • Niin, tässä ovat nyt vastakkain natsien yhdistymisvapaus ja ihmisten perusoikeudet, joita nämä natsit omalla toiminnallaan uhkaavat.

 2. Kieltäkää kieltäkää, se lisää bensaa kansallissosialistisiin liekkeihin!

 3. YK voisi kieltää aivan ensimmäiseksi kieltää itsensä ja kuolla pois maailmasta sotkemasta ihmisten elämää aivopieruillaan läheisen “sukulaisensa” EU:n kanssa.

Comments are closed.