Koti Uutisia Ulkomaat Yhdysvaltojen viranomaiset tahtovat tiedot kaikista mobiilisovelluksen lataajista

Yhdysvaltojen viranomaiset tahtovat tiedot kaikista mobiilisovelluksen lataajista

3
ATN X-Sight 4K PRO-kiikaritähtäin.

Laitonta massavalvontaa ympäri maailmaa sekä omia kansalaisiaan kohtaan suorittava Yhdysvallat pyrkii tällä kertaa ”lailliseen” massavalvontakeinoon. Viranomaiset tahtovat saada käsiinsä kaikkien Obsidian 4-sovelluksen käyttäjien tiedot. Kyse olisi ennakkotapauksesta eli myöhemmin päätöstä tullaan käyttämään lisää, mikäli vaatimus menee läpi.

Obsidian 4-sovellus on kiikaritähtäinsovellus, joka mahdollistaa kiikaritähtäimen säätämisen puhelimen avulla. Jos Apple ja Google joutuvat luovuttamaan tiedot, viranomaisille päätyvät sovelluksen lataajien nimet, puhelinnumerot, maantieteellisestä sijainnista kertovat ip-osoitteet ja tiedot sovelluksen käyttöajoista.

Tietoturva-aktivistit ovat osoittaneet tyrmistyksensä vaatimusta kohtaan.

Lähde: IS

3 KOMMENTIT

  1. Miksi joku, joka käyttäisi tarkkuuskivääriä rikolliseen toimintaan, käyttäisi jotain mobiiliappia säätääkseen tähtäintä? Massavalvonta sen kuin lisääntyy, länsimaat ovat nykyään yhtä demokraattisia, kuin Pohjois-Korean demokraattinen kansantasavalta. Kunhan valtaosa vain tajuaisi vihdoin tämän… nämä demokratian suojelemisesta öyhöttävät ovat itsekin tietoisesti valinneet totalitaarisen suunnan, kun he tietävät, ettei tämä “vapaa edustuksellinen demokratia” toimikaan. Tuttu lause jenkkien jokaisesta aiheeseen liittyvästä uutislähetyksistä: “This is Extremely dangerous to (((our))) democracy.” < tolla löytyy aika hyvä koostevideo jewtubesta, kaikki lausuvat samat sanat lähetyksissä.

  2. Itse en lataa mitään mistään, siis kun puhutaan “mobiilisovelluksista” tai “appseista”. Vittu. ¦D Mitä naurettavaa pelleilyä. Tabletilla en pidä mitään cookieita päällä.

    Danske Bank lähetti minulle näppärän, USB-tikkua pienemmän laitteen jolla kirjaudutaan sisään verkkopankkiin huomisesta lähtien. Laite toimii aivan kuten korttikin: se antaa luvun ja satunnaisgeneroi sille parin — siis aivan samalla tavalla toimii kuten se pankkikortin kokoinen vanha korttisysteemi. EU:n piti laittaa rattaita taas vähän pyörimään, niin kasvaa EU:n talous 0,1 ‰ ainakin tälläkin ¼:llä.

    Käyttäkää Toria tarvittaessa ja hommatkaa vaikka F-Securelta Freedome VPN. Selaimesta asetukset kuntoon muutoinkin: AdBlockit kuntoon, 3. osapuolien evästeet pois, varoitukset päälle haitallisista sivuista ja latauksista ilmoittamaan. Tai siis latausyrityksistä: mitäänhän koneesi ei lataa ilman sinun lupaa. Sijainti- ymv. tiedot kaikki pois päältä myös.

    Kaikki “private modet” ja muut yksityisyysasetukset päälle. Ja kun kirjoitatte tänne tahi muualle, jotakin “arkaa”, niin käytätte VPN:ää tahi Toria. Torin käyttäjää ei voida selvittää mitenkään. Käsittääkseni tähään päivään mennessä näin ei ole vielä käynyt.

    • Kiitos turvallisuusaiheen esilleotosta. On käynyt mielestä kysymys, voiko F-securen Freedomeen luottaa. Ehkä F-secure kerää logia kaikesta ja tietysti laskuttaa Freedomen käytöstä asiakkaitaan.

      Tai voiko Torin anonymiteettiin luottaa. Kenties Tor-selain lähettää tietoja suoraan jollekin tiedusteluorganisaatiolle. Tor olisi mainoa keino houkutella anonymiteettiä haluavat viestijät yhteen paikkaan tarkkailtavaksi.

Comments are closed.