Koti Uutisia Talous Yhdysvaltain hallitus on hukannut 21 biljoonaa dollaria

Yhdysvaltain hallitus on hukannut 21 biljoonaa dollaria

4

Professori Mark Skidmoren tutkimuksen mukaan kaksi Yhdysvaltain liittovaltion hallitusta on käyttänyt 21 biljoonaa dollaria vahvistamattomiin menoihin vuosien 1998–2015 välillä.

Michigan State Universityn taloustieteiden professorina toimiva Skidmore teki arvionsa kokonaissummasta yhdessä tutkimusryhmänsä kanssa. He tutkivat muun muassa puolustusministeriön (DoD) eri osastojen nettisivuja sekä ylitarkastajien (OIG) tekemiä raportteja alkaen vuodesta 1998.

Tutkimus sai alkunsa, kun Skidmore kuuli asunto- ja kaupunkikehitysministeriön entisen apulaispääsihteerin Catherine Austin Fittsin kertoneen ylitarkastajien löydöksistä vuonna 2016. Niiden mukaan puolustusministeriö oli käyttänyt 6,5 biljoonaa dollaria sotilasmenoihin. Aluksi Skidmore ei uskonut Austin Fittsin puhuneen niin isoista summista ja vedoten kokemukseensa julkisen talouden parissa Skidmore ajatteli biljoonien olevan liian iso summa jopa Yhdysvaltain armeijan kokoiselle organisaatiolle.

– Tämä on keskeneräistä, mutta olemme löytäneet 21 biljoonaa dollaria vaihtokurssina tuolta aikaväliltä. Isoin osa on armeijaa varten. Pystyimme selvittämään kolmetoista seitsemästätoista vuodesta ja löysimme noin 11,5 biljoonaa dollaria vain armeijaa varten, Skidmore kertoi USAWatchdog.comin haastattelussa.

Professori ei kuitenkaan arvioi, ovatko kadonneet biljoonat tuhlattu tai käytetty salaisiin projekteihin, mutta hän uskoo tapauksen olevan vastoin liittovaltion menojen asianmukaista käsittelyä, jonka tulisi tapahtua Yhdysvaltain kongressin kautta. Samaan aikaan, kun Skidmoren tutkimus julkaistiin, puolustusministeriö ilmoitti tekevänsä tilintarkastuksensa ja palkanneensa lisää ylitarkastajia tutkimaan sotilasmenoja.

– On tärkeää, että kongressi ja amerikkalaiset ihmiset säilyttävät uskonsa puolustusministeriöön ja jokaisen veronmaksajan dollarin hallinnointiin, tilintarkastaja David Nordquist kertoo.

Tutkimustuloksen todisteena olleet asiakirjat kuitenkin katosivat pian sen jälkeen kun tilintarkastus julkaistiin.

Lähde: RT

4 KOMMENTIT

  1. No tuon verran sitä nyt yleensä tulee jo annettua tippiä kun käy viettämässä iltaa ulkona…

Comments are closed.