Koti Uutisia Verkkokauppa lisää luomutuotteiden myyntiä entisestään

Verkkokauppa lisää luomutuotteiden myyntiä entisestään

3

UK_Luomutuotteet

Luomutuotteiden myynti verkossa lisää luomun myyntiä. Tämän myötä myös posti on parantanut kylmäkuljetustaan, joka omalta osaltaan vauhdittaa verkkokaupankäyntiä entisestään. Lisääntyvä kysyntä aiheuttaa ajoittain luomutuotteille jopa niin suurta kysyntää, etteivät tuottajat pysy perässä.

“Luomuyritysten on ollut pakko mennä verkkoon, koska asiakaskunta on niin hajallaan eri paikoissa. Jopa monilta luomutuotteita myyviltä maatiloilta löytyy oma verkkokauppa”, Luomuliiton toiminnanjohtaja Elisa Niemi kertoo.

Verkkokaupan ohella toinen tärkeä kauppamuoto on kuluttajien itsejärjestämät ruokapiirit, joissa tuotteet tilataan yhteistilauksena ja jaetaan piiriläisten kesken. Tällöin piiriläiset saavat tilattua suurempia eriä luomuruokaa edullisempaan hintaan. Tietäväinen Foodsilla 60–70 prosenttia myynnistä tulee ruokapiireiltä.

Piirin aloittaminen on helppoa. Luomupiiri on puhtaasti ja kestävää kehitystä silmällä pitäen tuotettujen elintarvikkeiden hankintakanavana verraton, pienestä yhteisöllisyyden siemenen kylvämisestä puhumattakaan – voittaahan yksissä tuumin hankittujen elintarvikkeiden jakaminenkin aina sieluttomassa hypermarketissa asioinnin!

Lähde: Maaseudun tulevaisuus

3 KOMMENTIT

  1. Juuri tämänlaista toimintaa toivoisi lisää. Ja vielä niin, että oma porukka tukisi samanmielisiä. Kukaan ei sillä rikastu eikä oman porukan tuki varmasti kata kaikkia kuluja, mutta pienin askelin kun edetään, niin hetken päästä huomataan että kaikilla on asiat paremmin.

    Usein tällaiset ruokapiirit menevät pilalle siinä kohtaa kun joku alkaa päätoimisesti hoitamaan sitä. Hetken aikaa kustannukset ovatkin kohtuulliset ja toimitukset ovat ajoissa mutta kun piiri kasvaa, niin kustannukset nousevat ja toimitukset tökkivät. En sano että näin käy aina, mutta olen seurannut viittä ruokapiiriä joissa joku on alkanut päätoimisesti hoitamaan tilauksia ja toimituksia. Lyhyesti voi sanoa että niin kauan kun homma menee “osuuskunta pohjalta” niin se toimii.

    Näitä piirejä voisi miettiä enemmänkin. Josko saataisiin omalle porukalle valittua tuotteet ja hintataso, jotka molemmat auttavat tulevaisuuteen.

Comments are closed.