Koti Uutisia Kotimaa Vantaa aloittaa poliittisesti korrektin rekrytointiohjelman

Vantaa aloittaa poliittisesti korrektin rekrytointiohjelman

6

Vantaan kaupunki on päättänyt ottaa käyttöön poliittisesti korrektin rekrytointiohjelman. Tulevaisuudessa hakijoiden nimet ja etninen tausta poistetaan hakupapereista.

Kokeilu ei ole Vantaalla ensimmäinen. Aiempi kokeilu osoittautui huonoksi, koska se oli kunnan työntekijöiden keskuudessa liian työläs. Aikaisemmasta kokeilusta, jolloin hakijan tiedoista poistettiin nimi, etninen tausta ja sukupuoli, kertoo kaupunginjohtaja Ritva Viljanen:

– Se oli hyvin aikaa vievä rekrytointitapa. – – Yritämme korjata sähköistä rekrytointijärjestelmäämme niin, että se [poliittisesti korrekti sensuuri] voitaisiin tehdä sähköisesti. Eli jos tiettyyn tehtävään tulee paljon hakijoita, tietyt kentät voidaan poistaa automaattisesti. – – Meidän täytyy myös katsoa, missä tehtävissä nimetön rekrytointi auttaa parhaiten. Kaikkiin rekrytointeihin tämä ei ehkä sovi, mutta löydämme varmasti tehtävänalueita, joihin tämä sopisi hyvin. Voisin kuvitella, että esimerkiksi nuorisotyöhön liittyy tällaisia tehtäviä.

Tietoa ei ole siitä, paljonko muutos tulee kustantamaan köyhän kunnan veronmaksajille. Oletettavissa on, että kunta saa investoida työntekijöidensä aikaa ja tehdä uusia teknologisia hankintoja.

Lähde: Yle

6 KOMMENTIT

 1. Jos se kerran tehdään sähköisesti niin miten siihen voi kulua aikaa? Ei kestä montaakaan sekunttia jos tietokantaan laitetaan muutama kenttä lisää tai ne poistetaan. Vai eivätkö Vantaalle ohjelmia tekevät tahot tiedä miten tietokannat toimivat? Kuka toimittaa Vantaan ohjelmistoja?

  Toisaalta, miten sitten valvotaan tasa-arvon toteutumista jos etninen tausta ja sukupuoli poistetaan eikä nimiäkään näytetä? Silloinha mies-naisvaltaisuus voi mennä epätasapainoon eikä uskonnon pohjaltakaan tapahtuvat valinta johta tasapainoon. Päinvastoin, sielä voi olla liian vähän budhalaisia, zeniläisiä, taolaisia tai kirstittyjä. Orttodokseista, protestanteista, anglikaaneista tai katolisista puhumattakaan.

 2. Kyllähän somalin/irakilaisen tunnistaa heti siitä, että löytyy aivokirurgin sekä aviaatioinsinöörin pätevyydet.

  Somaliuroksista on 60 % ja naaraista 100 % työttöminä, joten eipä se taida asioita jatkossakaan mihinkään suuntaan muuttaa. Kela/fatta maksaa kyllä kaiken ja vähän enemmänkin. Sama pätee mustalaisiin.

  Ja sitten onkin aika tehdä budjettileikkauksia, hyvät suomalaiset…

 3. Toisaalta tämä antaa myös 1000 taalan paikan kansallissosialisteille, joilla on pätevyys ujuttautua koneistoon, niin halutessaan.

  Näkisin mielelläni itseni kordinaattorina “edistämässä” kotoutumista tms..työtä jolla on tarkoitus 😀

  • Sama tuli mieleen välittömästi jutun luettuani. Tarttiskohan Vantaan kaupunki ontuvaa variksenpelätintä? 🤔

   • Byrokratia varmasti kevenisi ja nopeutuisi huomattavasti, samalla syntyisi selkeää säästöä kaupungin ja valtion menoihin.

Comments are closed.