Koti Uutisia Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen ei aio erota virkarikostuomiostaan huolimatta

Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen ei aio erota virkarikostuomiostaan huolimatta

4

Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen sai vastikään tuomion virkarikoksesta. Hän oli tutkinnan ajan virkavapaalla, mutta palasi töihin heti virkarikostuomiosta seuraavana päivänä.

Perjantaina julkaistussa Ylen haastattelussa Nissinen kertoo, ettei hän aio erota tehtävästään. Yle kysyi suoraan, miksei Nissinen aio erota ja tuki kysymystään tutkimuksella, jonka mukaan 80 prosenttia hänen alaisistaan oli sitä mieltä, ettei hänellä ole edellytyksiä jatkaa virassaan. Tähän valtakunnansyyttäjä vastasi vitsaillen, että on harmi, ettei aikaisemmilta vuosilta ole “kannatuskyselyjä”, koska nyt ei voi tietää, miten tilanne on muuttunut.

Nissinen kertoi haastattelun alussa, ettei hän tullut haastatteluun uhriutumaan. Hän kuitenkin harmittelee median toimintaa, koska toimittajat ovat hänen mukaansa astuneet tuomiovallan tontille. Lisäksi hän kertoo, että oman tapauksensa myötä hän on lieventänyt näkemystään niin sanotusta julkisuusalennuksesta tuomioissa, joihin hän aikaisemmin on suhtautunut kielteisemmin kuin nykyään.

Oikeusministeriö päättää tammikuun aikana, erotetaanko Nissinen virastaan vai saako hän jatkaa.

 

Lähde: Yle

4 KOMMENTIT

 1. Matti Nissinen oli puolustellut narkomaani Jari Sillanpäätä pari päivää sitten:
  “Olen miettinyt esimerkiksi viime aikoina mediassa laajasti ollutta Jari Sillanpään tapausta. En tunne iskelmämaailmaa, enkä Jari Sillanpäätä, enkä myöskään tiedä, tullaanko hänen tapauksessaan vaatimaan tai mahdollisessa tuomiossa ottamaan huomioon julkisuutta lieventämisperusteena.

  Sen luulen tietäväni, miltä Jari Sillanpäästä on tuntunut, että voimia hänelle!”
  https://yle.fi/uutiset/3-10029914

  Eilen oli uutinen iltalehdessä, että Sillanpää myöntää käyttäneensä jo 3 vuotta metamfetamiinia pistämällä sitä suoneen. Poliisi oli löytänyt Sillanpään asunnosta ruiskuja. Se on kamapäissään esiintynyt julkisuudessa jo vuosia ja ajellut autolla piripäissään. Tuollaista tyyppiä rikollinen valtakunnansyyttäjä sitten puolustelee!

 2. Nissisen Masa on vanha, väsynyt, hieman omille virheilleen sokea ja nyt myös leimautunut mies. Antaa säälistä nauttia viimeiset viikot työstään.

  Syyttäjälaitoksen pitää olla kaikin puolin moitteeton ja sen pitää myös näyttää ulospäin moitteettomalta. Oikeusminusteriö ei voi antaa syyttäjälaitoksen profiiliin kärsiä Nissisen sekoilun vuoksi. Nissinen siirretään toisiin tehtäviin, jossa ei voi enää aiheuttaa vastaavaa. Tämä tieto on varmempi kuin että Pekka Haavisto pitää miehistä.

 3. Jos tuota rikollista ei eroteta, on viimeinen naula lyöty tämän “oikeus”järjestelmän arkkuun.

 4. Juuri tästä on kyse: järjestelmämme mädännäisyydestä!! Nissisen pitäisi edustaa oikeuslaitosta, sitä korkeinta auktoriteettia jonka pitäisi olla täysin nuhteeton ja esimerkkinä muille kansalaisille. Heidän pitäisi näyttää esimerkkiä myös siinä mikä on oikeus ja mitkä ovat velvollisudet. Ikävä kyllä Aarnio, Paaterot ja Kolehmaiset sekä sadat muut oikeuslaitoksen henkilöt ovat omalla toiminnallaan ryvettäneet koko laitoksen maineen. Sekä murentaneet kansan tuen ja uskon oikeusjärjestelmäämme. Oikeusjärjestelmämme on tällä hetkellä politikkojen määräysvallan alla ja heidän agendojensa käsikassara. Ja tavalliset rivipoliisit, ne hölmöinä toteuttaa niitä käskyjä joita ylempää tulee. Aivan samalla tavalla kuin puolustusvoimissamme tyhmemmät hallitsevat natsoillaan fiksumpia.

  No, tärkeä pointti Nissiselle on se että häntä ei erotettu. Silloin hänen “itse tienaamansa” eläke olisi vaarantunut. Mutta jos hänet siirretään ennenaikaiselle eläkkeelle tai hän “siirtyy muihin tehtäviin”, silloin eläkepäivien rahakilinä pysyy.

  Eikös muuten ole kummaa kun johtajen palkkoja perustellaan aina vastuulla. Ja kun ne siirtyy eläkkeelle niin eläke on palkan mukainen. Mutta eihän niillä silloin enää ole vastuuta.

Comments are closed.