Koti Uutisia Useammat nuoret kannattavat radikaalimpia vaikuttamiskeinoja

Useammat nuoret kannattavat radikaalimpia vaikuttamiskeinoja

2

Jyväskylän yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan lisääntyvä määrä nuoria olisi valmiita käyttämään tai he voisivat harkita käyttävänsä radikaalimpia keinoja poliittisen vaikutusvallan saamiseksi. Kyse on 14-vuotiaisiin nuoriin vuonna 2009 kohdistuneesta tutkimuksesta, jossa mukana on ollut kaiken kaikkiaan 3 300 nuorta. Tutkijat osoittavat sormella koululaitosta, joka ei heidän mielestään opettaisi enää yhteistä päätöksentekoa.

Tutkimuksessa radikaaleiksi ja laittomiksi keinoiksi laskettiin halukkuus muun muassa iskulauseiden maalaamiseen seiniin, liikenteen estämiseen sekä julkisten rakennusten valtaamiseen. Tähän olisi “varmasti” tai “luultavasti” valmiita 9 % vastaajista. Kokonaismäärään nähden luku ei ole suuri, mutta tutkijoiden mukaan merkittävintä on tämä muutoksen suunta. Kymmenessä vuodessa luku on kolminkertaistunut. Yhdeksän prosentin luvulla olemme kuitenkin vielä kaukana tilaston kärkimaasta Kreikasta.

Yhteiskuntatuntemus oli tutkimuksen mukaan nuorilla hyvällä tasolla, mutta ikä rajaa heidät pois poliittisesta vaikuttamisesta perinteisellä äänestämisellä. 1990-lukuun verraten nuoriso tuntuu harkitsevan jossain määrin aktiivisemmin vaihtoehtoisia vaikutuskeinoja.

Aiheesta muualla:

http://www.hs.fi/politiikka/Laittomat+vaikuttamiskeinot+kiinnostavat+teini-ik%C3%A4isi%C3%A4/a1305605578942

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/Nuorisoradikalismia+ei+pid%C3%A4+liioitella/a1305556111448?ref=lk_hs_po_1

 

2 KOMMENTIT

  1. Ei voi muutenkaan ymmärtää, miksi joku voimakastahtoinen ja itsenäisesti asioita pohtiva nuori haluaisi lähteä vaikuttamaan joidenkin rikkaiden kersojen kerhojen, kuten Kokoomus-, Keskusta- tai Demarinuorten kautta. Viimeisen päälle viralliset “vaikutuskanavat” eivät ole enää missään nimessä kunniassa, seniiliä hommaa. Ja miten taas määritellään laiton? Nykyisen järjestelmän mukaan laillisuuden piiriin menee vielä kaiketi tämä vallattujen talojen ja päihteiden myötä tapahtuva apurahakapinallisuus.

    Joka tapauksessa, suunta on kuitenkin hyvä. Nuorten ajatusmaailman terävöitymisen myötä vanha systeemi tulee kokemaan kuoleman, ja radikaali kansallissosialistinen liike on ainoa todellinen vaihtoehto!

    Isänmaallinen kapina on aina parempi kuin isänmaaton laillisuus!

  2. Oikea vallankumous on ainoa oikea tapa vaikuttaa tämän hetken korruptoituneeseen tilanteeseen. Tilanteeseen, jossa ihmisten omaisuus viedään velkapapereille, tyhjillä lupauksilla ja samaan aikaan esim. G. Soros vaihtaa kaikessa hiljaisuudessa osakkeet, valuutan ja muun “mustepaperin” oikeaan valuuttaan – kultaan.
    “Suomen” nuoret “johtajat”, jotka myös ovat käyneet juutalaisten Bilderberg-kokouksessa, käänsivät äkisti nokkansa heidän persettään nuoleviksi ja hylkäsivät oman pohjoisen kansansa. He valitsivat edustajikseen juutalaiset rahanlainaajat.
    Nyt on aika nousta tätä järjettömyyttä vastaan ja laittaa tilille kaikki, jotka ovat edes auttaneet tässä orjuuttamisessa ja rodun häpäisemisessä.

Comments are closed.