Koti Uutisia Ulkomaalaistaustainen opiskelija raiskasi lapsen Lappeenrannassa

Ulkomaalaistaustainen opiskelija raiskasi lapsen Lappeenrannassa

50

Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi 26-vuotiaan Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa opiskelevan Akolade Oladejon kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Lisäksi Oladejo joutuu maksamaan uhrilleen 2 500 euron kärsimyskorvaukset.

Teko tapahtui viime vuoden kesäkuussa. Juttu käsiteltiin suljetuin ovin ja käräjäoikeus julisti tuomion salaiseksi.

 

UK_Akolade_Oladejo
Akolade Oladejo.

 

Lähteet: Imatralainen, Facebook, KuvatON.com

50 KOMMENTIT

 1. Kauankohan tämä taas istuu? Ei taida alkuperäistä tuomiota paljon jäädä jäljelle kun tottakai tämäkin viedään hoviin ja kansa maksaa sirkushuvit.

  • Ei päivääkään, koska sai ehdollista. Joutuu ehkä käymään ehdonalaisvalvojalla n. kerran puoleen vuoteen vähän vaihtamassa kuulumisia. Toivottavasti Akoladelle ei jää paha mieli tästä kamalasta kokemuksesta.

  • Ei istu päivääkään. Ei mitään valvojia eikä vaikuta elämään millään lailla.

 2. Ihanko oikeen yliopisto-opiskelija? Onks tää herra nyt niitä Persujenkin julistamia positiivisia ei-eurooppalaisia maahanmuuttajia, joita Suomi tarvitsee?

 3. Tuomittu siis jäi käytännössä rangaistuksetta.Kun on ehdollista,niin ei tarvitse istua ja “ylinopeussakot” menee valtion piikkiin.Punalogiikan mukaan näillä tapauksilla ei ole mitään merkitystä koska “raiskaavathan suomalaisetkin”.

  • Näinhän näitä ulkomaalaisten tekimiä rikoksia kukkahattuillaan tekeväthän Suomalisetkin rikoksia. Tottkai tekevät ja Suomessa tetyjen rikosten pitäisi olla täysin (100%) Suomalaisten tekemiä.

 4. Miksi ehdollinen????? Missä maalaisjärki tuomioissa!!! Tämä kusipää vielä kärsii. Minä en puutu mutta jotkut jotain tekee. Heille rohkeutta .

  • Tämäkin herra etsii uutta uhria parhaimmillaan yhteiskunnan antamilla tuilla ja kukaan ei tee asialle yhtään mitään. Suomalaiset on LAMMASKANSAA.

 5. Tuon jätkän opiskelut kertaheitolla poikki ja jätkä viipymättä ulos maasta loppuiäkseen.Ei MITÄÄN ASIAA SUOMEEN.

 6. Tälläisissa saisi olla paljon pidempi tuomio… Liekö sekään auttaisi, nykyajan vankilat kun vastaavat lähes hotelleja.

 7. Yhdyn NS06:n kommenttiin. Mutta se mikä helposti jää huomiotta on se että mitä todennäköisimmin kaveri saa jatkaa opiskelua aivan rauhassa. Häntä ei potkita pois koulusta. Ja vaikka potkittaisiinkin, on hän aloittamalla opiskeunsa vienyt jonkun toisen paikan, jolla ei ole ollut esim. “vähemmistö pisteitä”, mutta joka olisi oikeasti halunnut opiskella.

  Mikäli ko. henkilö jää Suomeen, hän tullee uusimaan tekonsa kolmen vuoden sisällä. Se on yhden tilaston mukaan todennäköistä. Ja sitten kolmas onkin jo vuoden sisällä. Kynnys madaltuu todella nopeasti todella alas.

  Se mitä tulee 2500e:n korvaukseen, sitä voi pitää naurettavana. Ei paljon lämmitä muutama satanen pöydällä. Nekin joutuu vaatimaan kuukauden kuluessa ko. henkilöltä, ja jos se ei niitä suosilla maksa, niin sitten joutuu käyttämään ulosottoa. Ja taas sama tapaus kaivetaan esille, uudestaan ja uudestaan ja uudestaan.

  Mietitäämpä minkälaisesta lähtökohdasta uhri aloittaa elämäänsä ja miten hän suhtautuu vastakkaiseen sukupuoleen. Tai miltä hänestä tuntuu aloittaa seurustelusuhde…

 8. On nää mielenkiintosia nää tuomiot, ite sain 2 petoksesta ja 2 lievästä petoksesta kaikkien 4 yhteisarvo 2148e niin sain 5kk kovaa ja ensikertalainen eli 2,5kk kovaa

 9. vittu mitä paskaa, neekerit saa tehä mitä haluu eikä ees kunnon rangaistusta!!!!!!

  • Tämä kaveri saa rötöstellä ihan niin kuin haluaa ei sille kukaan laita mitään kampoihin varsinkin kun tuomiot on mitättömiä ja jos tähän normaali ihminen puuttuu niin hän saa erittäin kovan rangaistuksen korvauksineen.

 10. Voi vi**u että suomen päättäjät on hyvällä asialla taas jos oisin ite joku sellain päättäjä millä olisi edes pieni mahollisuus tiukentaa näitä lakeja yirittäisin ainakin!!! Veikkaisin että suomen kansa on myös mukana..raiskaus kumminkin pilaa uhrin elämän/itsetunnon koko loppu iäkseen ja mitä siitä saa..? Sakkoja sakkoja..pitäis vähän soveltaa tota “ensikertalais” lakia HERÄTKÄÄ päättäjät..tässäkö on suomen tulevaisuus? Raiskataan/ tapetaan lapsia ja rangaistus on kämäsiä sakkoja..voi vi**u sanon minä!

 11. Jos suomalainen pöllii nakkipaketin nälkään nii 2 v kakkuu, mutta eihän noita padawaxeja voi häkkiin heittää kun niille tulee paha mieli.

  • Ei se ole nyt rodusta kiinni ettei joutunu vankilaan vaan ihan suomen lainsäädännöstä kun on niin pienet tuomiot raiskaukselle. Ei suomalainenkaan olisi vankilaan päätynyt raiskauksesta. Se ei ole iso rikos Suomessa. Täällähän on muutenkin luokiteltu “raiskaus” ja “lievä raiskaus”. Mikä se “lievä raiskaus” on? Vähän vaan tökkäs sisään? Tai ehkä sillä oli niin pieni että tekoa voidaan pitää “lievänä raiskauksena”?

 12. Heittäkää sitten tuo paskan värinen ulos Suomesta/Euroopasta!

 13. Munat valtiolle, ei kuitenkaan suomen vaan sinne mistä tuollainen raiskaaja on tänne laahattu. On se kumma että niille ei saada karkotusta. Aikoinaan norjassa jos suomalainen vaikka tappeli niin norjan antoi heti karkoitulksen jopa viiden vuoden ja pahassa tapauksessa elinikäisen. Miksi me suomalaiset olemme niin vieraskoreita??

 14. Ei oikein ole tuomiot Suomessa linjassa… Kun varastaa kaupasta 17,95€ arvosta lihaa ja tönäisee myyjää, niin tuomio oli 6kk ehdotonta… Ei vain tunnu oikeus toteutuvan…

 15. Maasta ulos tälläiset ulkomaalaiset rikoksen tekiät ja kotimaalaisille kovemmat tuomiot.

 16. Koska Suomen päättäjät herää huomaamaan että näistä ei toivotuista maahanmuuttajista on päästävä eroon hinnalla millä hyvänsä..

 17. Ihan sairasta! Ehdollinen ei ole rangaistus! Pedareille kunnon tuomiot!!! Jos sattuu jäämään kii ku polttaa kannabista saa siitä isomman tuomion. Tosi väärin.

 18. Jos tää mustaperse ois mun lapsiin puuttunut, niin kasvais jo horsmaa..

 19. Totta helkkarissa tämmöset pitäis potkia Suomesta pois (tai olla tuomatta tänne lainkaan).. Mutta tahdon huomauttaa, että tuo sai ehdollista, eli tähän rikokseen varmaan liittyy jotain tekijöitä joita emme tiedä!
  Eli älkää raivotko ihan vielä… en suostu uskomaan että esim. 5-vuotiaan raiskauksesta saisi Suomessa tällaisen tuomion.

  Sen verran kriittinen aion olla, että tahtoisin tälle jonkun virallisen lähteen, esim. linkin uutiseen tai vastaavaa. Ja mistä jätkän nimi+kuva on revitty? Jos oikeudenkäynti oli salainen, mistä tämä on vuotanut tänne?

  Lapsen ikää ei myöskään kerrota ja Suomen laki pitää 17,99-vuotiastakin teknisesti lapsena. Rikosnimike on “hyväksikäyttö”, mutta otsikossa puhutaan raiskauksesta. Onko kyseessä ollut oikeasti raiskaus vai onko vain kuviteltu, että hyväksikäyttö tarkoittaa aina raiskausta? Suomen lainsäädäntö laskee pervojen puhumisen netissä hyväksikäytöksi.

  Emme tiedä, mitä tässä on käytännössä tapahtunut ja minkä ikäiselle, missä olosuhteissa jne.

  • Oikeusistunto tällaisissa tapauksissa julistetaan salaiseksi, kuten asiaesittelykin sekä henkilöiden tunnistetiedot. Jos oikeus katsoo, ja osapuolilla ei ole mitään sitä vastaan, voidaan oikeuskäsittelystä laatia tiedote josta on henkilöiden tunnistetieedot poistettu, mutta itse tapahtuma selviää pääpiirteittäin.

   Jos tiedotetta ei laadita, on käsiteltävän asian haastehakemuksen mukainen otsikointi julkista tietoa ja se näkyy mm. käräjäoikeuksien “tolpassa”. Asian käsittelyn jälkeen tuomio on myös julkinen, ja ei tarvita suurtakaan näppäryyttä kun nämä kaksi asiaa osaa yhdistää toisiinsa.

   Joten, jos aikaa riittää ja lehtiössä on tilaa, niin aamusta klo 8:30 lukemaan käräjäoikeuden tolppiin kiinnitetyt päivän jutut. Ja jos ne eivät ole suljettujen ovien takana käytäviä juttuja niin ei kun kuuntelemaan. Siellä voi oppia kaikenlaista. Puhua ei saa, mutta muistiinpanovälineet on hyvä olle mukana.

   Mitä tulee tähän termiin “lapsi”, niin lain mukaan lapsi on alle 16 vuotias. 16-18 vuotias on lakitermissä “nuori” tai “nuori aikuinen”. Tässä tapauksessa henkilö saattoi olla 15 vuotias, tai sitten sitä nuorempi.

 20. Vehkeet veks ja menolippu takaisin sinne mistä aikoinaan on Suomeen tullutkin!

 21. Liekö turhan provosoiva otsikko?

  Kyseessä ei ollut raiskaus vaan seksuaalinen hyväksikäyttö, mikä taas on näissä yleensä suoraa seurausta siitä että suojaikärajan alainen henkilö ei voi laillisesti suostua seksiin.

  Tämän takia tuomio on noinkin köykäinen.

  Lisäksi ‘lapsi’ termi on tässä tapauksessa aivan asiaton ja loukkaa syvästi kaikkia oikeita pedofiilien uhreja.

 22. Vankilat voisi kyllä ulkoistaa venäjälle tms osan vangeista kohdalla, mutta huhhuh kun täällä monet kommentit on luokkaa rikoin vain vähän Suomen lakia ja sain rangaistuksen vaikka toinen ei saanut eri rikoksesta.

 23. alaikäisen raiskaamisesta vain 2 500e korvaukset. päivääkään ei tämä joudu istumaan. pistää mietityttää miks näitä haalitaan tänne vaan lisää.

 24. Lapsen kärsimykset ovat suunnattomat. Ne eivät lopu vielä keski-iässäkään, ellei jotakin todella hyvää ja dramaattista tapahdu hänen elämässään. Kun lähiomaiseni teki insestiksi luokiteltavan teon minulle 9-vuotiaana, mielikuvissani heittäydyin täysin jonnekin pimeään ja näin pimeällä erilaisia naamoja ikkunalaseissa ja pyörin sängyssä ympäri, ettei puukkomies iske selän takaa. Kävin kauhuissani katsomassa parin vuoden ajan wc:n peilistä kasvaako mahani (en tiennyt miten lapset saavat alkunsa). Tunsin, että sieluni oli vankina ruumiissa, josta halusin pois. Tässä jotakin totuutta siitä, mihin lapsi joutuu sen takia, että hänen elämänsä runneltiin. Itse sain avun ja rauhan evankeliumin todellisuudesta, kun sitä etsin. Rauha ja vapaus tuli. Siinä vastavoima!

  • Sinulla on ollut todella järkyttävä kokemus.. Siksi olen iloinen puolestasi, että pystyit kuitenkin löytämään avun ja sait rauhan!

 25. Suomi on lottovoittajien maa! Ja sarvikuonojen.
  Suomi on maailman paras paikka tappaa, raiskata ja pahoinpidellä. Tervetuloa! Meillä taataan jokaiselle pikku nöpönassulle joka huonojen omien olosuhteittensa pakottamana, vähän joutuu rankasemaan heikompaansa, sosiaaliturvan verkko, tuomio joka ei vahingoita tulevaisuuttasi, ja yhteiskunnan ymmärtävä hoiva.

 26. Totuus on karua aina. Heidän omassa maasaan saa ilmeisesti raiskata jos siltä tuntuu. Sanottiinko jossain että raiskattu olisi suomen syntynen ? Käräjäoikeuden tuomio on julistettu salaiseksi ja kuitenkin tuomio lukee samassa kappaleessa.. ding dong!!
  Raiskauksen uhri ei koskaan pääse asiasta eroon…se seuraa vuodesta toiseen ja aiheuttaa useinmiten pelkotiloja joutuessaan lähes samankaltaiseen tilanteeseen vaikka olisi leikkiä. Toiseen sukupuoleen luottaminen kärsii ja kaikki jotka tämmöstä tekee tulisi ehdottomasti karkottaa oli sitten kiintiöpakolainen tai ei. Ensinnäkin esim. Somaliasta ei päässyt alunperinkään lähtemään kuin rikkaat, joilla oli rahaa voidella virkamiehistö siellä päässä. Tämä on muuten tietoa samoin kuin se, että mukaan otettiin vielä naapurienkin lapsia, jotta avustuksen määrää saatiin suomessa nostettua. Odotan jännityksellä päivää kun valtion tajuaa tämän ja ottaa isukista ja kaikista 11 lapsesta dna-testin…miltähän tulokset mahtaa näyttää. Ulos maasta/tuet pois!

 27. Eroteltakoon nyt muutama asia toisistaan.

  Pedofilia on pitkälti lääketieteellinen määritelmä, rikosoikeudessa puhutaan lapsen hyväksikäytöstä/raiskauksesta.
  – Pedofilia määritellään karkeasti siten, että aikuisiän (18 vuotta) saavuttanut tekijä puuttuu seksuaalisella tavalla tietoisesti ja suunnitelmallisesti vähintään 5 vuotta nuorempaan henkilöön, kuitenkin enintään 13-vuotiaaseen, kehittymättömään lapseen.
  – Lääketieteellisessä määrittelyssä tyypillisesti otaksutaan että tekijän seksuaalisest halut kohdistuvat enimmäkseen tai kokonaan tällaisiin lapsiin. Mikäli eivät, tekijä ei lääketieteellisessä mielessä ole pedofiili yhden teon perusteella.
  – 13-vuotias tai vanhempi uhri ei ole pedofilian määritelmässä tarkoitettu lapsi, sillä sellainen henkilö on kuitenkin jo jonkin verran kehittynyt varsinaisen lapsen asteelta.

  Uhri joka on 13 muttei 16 vuotta täyttänyt, on eri määritelmän alainen, puhutaan alaikäisen hyväksikäytöstä/raiskauksesta. Tuomiot ovat tyypillisesti lievempiä ja rikoksesta tarvitaan vahvempi näyttö.
  – 16 vuoden suojaikärajan tarkoitus (lain henki) ei ole estää muutaman vuoden ikäerolla olevia pariskuntia seurustelemasta tai vaikka harrastamasta seksiäkin.
  – On huomattava että suojaikäraja nousee 18 vuoteen mikäli vanhemmalla osapuolella on suhteessa valta-asema. Esimerkiksi poliisi, opettaja tai muu valtaa omaava viranhaltija ei saa harrastaa seksiä alle 18-vuotiaan kanssa.

  Raiskauksen määrittely yleisellä tasolla sisältää aina sukuyhteyteen tai siihen verrattavaan tekoon pakottamisen ja siten yleensä jonkinasteisen väkivallan käytön tuon tavoitteen toteuttamiseksi.

  Alaikäisten ja lasten kohdalla myös pervot pulinat voidaan edellämäinittujen ikäeromääritelmien mukaan tulkita hyväksikäytöksi. Joissain tapauksissa se kyllä koettelee minun oikeustajuni rajoja. Maailmaan mahtuu puhetta ja varsinkin Internetin ihmemaassa on vaikea tietää, lähetteleekö “pehmoviestejä” 14, 15, 16 vai 17-vuotiaan kanssa.

 28. Tämä antaa muille neekereille kuin kehotuksen raiskailla suomalaisia lapsia, mutta “oikeus” ei uskalla tuomita, kaikesta päätellen ensikertalainen tai ollut kiltisti sen 3vuotta, oikeushan olisi äkkiä juutalais-mediassa rasistinen jos neekeri joutuisi vankilaan. Olen rasisti miksiköhän?

 29. Tämä jäbä on kuulemma taas pidätettynä ollut pari pvä sitten kun oli hermo kiehahtanu ravintolassa ja pahoinpidelly jonkun.

 30. Jälleen on kulttuuri rikastunut. Tätähän vihreät ja vasemmisto haluaa lisää.

  Astridilta kuuluu hersyvää naurua, Päivi Lipponen järjestää marssia rasismia vastaan.

Comments are closed.