Koti Uutisia Tutkimus: näin suomalaiset tulivat Euroopan älykkäimmäksi kansaksi

Tutkimus: näin suomalaiset tulivat Euroopan älykkäimmäksi kansaksi

14

UK_koululuokka

Antropologi Edward Duttonin ja psykologien Eka Roivaisen ja Jan Te Nijehuisin Oulun yliopistossa tekemän tieteellisen artikkelin mukaan suomalaisista on tullut Euroopan älykkäintä kansaa menneisyyden karujen olojen vuoksi. Artikkelissa kerrotaan jääkauden kohottaneen suomalaisten älykkyysosamäärää, sillä älykkäillä ihmisillä on muita suurempi todennäköisyys selvitä poikkeusoloista ja he pääsivät näin ollen jatkamaan sukuaan.

Toisena älykkyyttä kohottaneena tekijänä mainitaan 1600-luvun lopun katovuodet ja nälänhätä. Tutkijat arvioivat varakkaampien ihmisten olevan “todennäköisesti muita älykkäämpiä” ja ruokapulan koetelleen etenkin yhteiskunnan vähäosaisia. Muiksi syiksi suomalaisten poikkeuksellisen korkeaan älykkyysosamäärään mainitaan Pohjan sota, Suomen teollistuminen myöhäisessä vaiheessa muuhun Eurooppaan verrattuna ja koululaisten menestys Pisa-testeissä.

Suomalaisten nobelistien määrä on kuitenkin tästä huolimatta pieni, ja syiksi tähän artikkelissa esitetään suomalaisten taipumus tunnollisuuteen ja miellyttävyys. Nämä luonteenpiirteet ovat artikkelin mukaan omiaan parantamaan koulutuksellista menestystä, mutta ne “tukahduttavat samalla nerouden ja luovuuden”.

Artikkeli ilmestyi syyskuun Intelligence-tiedejulkaisussa.

Lähde: Ilta-Sanomat

14 KOMMENTIT

 1. Tuollaisissa katstrofioloissa kuten sodat ja nälänhädät toki sattumallakin on suuri merkitys. Lisäksi en usko sodan aiheuttamien tappioiden tuovan mitenkään eugeenista vaikutusta. Kaikkein sankarillisin aineshan on myös yleensä suurimmissa vaaroissa.

 2. Kaikkeen tälläiseen tulee muutos kun koulujärjestelmä kaatuu musliminekrujen terroriin. Huvittavaa todeta sellainen outous että nimenomaan naisopettajat kouluissa ovat hallitsemattoman maahanmuuton kannalla ja eivät älyä itse joutuvansa tulilinjalle kun musut alkavat vaatimaan omia uskonnollisesti sopivia opettajia, naisopettajan voi vaikka kivittää koulunpihaan.

  • Varsinkin sitten kun petturiloiset on revitty alas valtaistuimeltaan ja Tyr-liput hulmuavat presidentinlinnan ja eduskuntatalon saloissa. Huikeaa kuvitella mihin kaikkeen tämä kansa pystyy kun rappiodemokratian orjankahleet katkaistaan ja pohjoisen rodun elinvoima päästään valjastamaan täyteen potentiaaliin. Suomesta tulee pohjoisen Rooma!

 3. Väestön keskiarvoinen älykkyys laskee vähemmän älykkäiden maahanmuuttajien myötä.

  • No ei, meitin johtajat eivät sitten peilaa lainkaan älykkyytä. Tyhmää politiikka tekevät. Jos se kansa on niin älykästä, niin pitäisi valita paremmat herransa.

 4. Eiköhän kaikki lähe siitä, että Suomessa on vähiten ei-eurooppalaisia mamuja…

 5. Nämä tutkijat ovat jättäneet Boasinsa lukematta, kun eivät tiedä, että kansat ovat pelkkä sosiaalinen konstruktio! Oy vey!

 6. ” Muiksi syiksi suomalaisten poikkeuksellisen korkeaan älykkyysosamäärään mainitaan Pohjan sota, Suomen teollistuminen myöhäisessä vaiheessa muuhun Eurooppaan verrattuna ja koululaisten menestys Pisa-testeissä.”

  Lue lainauksen neljä viimeistä sanaa ja ihmettele samoin kuin minä; kumpi tuli ensin muna vai kana!!

Comments are closed.