Koti Uutisia Tuhannet italialaiset protestoivat maahanmuuttoa vastaan Roomassa

Tuhannet italialaiset protestoivat maahanmuuttoa vastaan Roomassa

6

UK_maahanmuutonvastainen_mielenosoitus

Tuhannet Italian pääministeri Matteo Renzin vastustajat kokoontuivat lauantaina Lega Nordin järjestämään protestimielenosoitukseen Piazza del Popolon aukiolle Rooman keskustaan. Renzi on Italian nykyisen maahanmuuttopolitiikan eräs keskeisimmistä äänitorvista.

Ihmismassa heilutteli maahanmuuttoa ja EU:ta vastustavia banderolleja ja lippuja Lega Nordin puoluejohtajan Matteo Salvinin puhetta kuunnellen. Salvini kuvaili istuvaa pääministeriä “Brysselin typeräksi lakeijaksi”, joka haluaa “kontrolloida elämääsi”. Salvini puhui “toisenlaisen Euroopan puolesta, sellaisen, jossa pankit merkitsevät vähemmän ja kansalaiset ja pienyrittäjät enemmän”.

Oikeistopopulistinen puolue Lega Nord on aiemmin tehnyt yhteistyötä Silvio Berlusconin kanssa, mutta puolue on viime aikoina hankkinut muita liittolaisia ja puhuu nyt yhä enemmän kansainvälisen suurtalouden uhasta. Mielipidemittaukset ovat osoittaneet puoluejohtaja Salvinin olevan suosituin poliitikko italialaisten keskuudessa, ja hän on saanut kansan keskuudessa nimen “toinen Matteo”.

 

 

Lähteet: Nordfront.se, Yahoo! News

6 KOMMENTIT

  1. Koskakohan nähdään tuhansien suomalaisten protesti maahanmuuttoa vastaan? 🙂

Comments are closed.