Koti Uutisia Ukrainan kriisi Svoboda-johtaja toivottaa vähemmistöt tervetulleiksi puolueeseensa

Svoboda-johtaja toivottaa vähemmistöt tervetulleiksi puolueeseensa

6

Svoboda-puolueen johtaja Oleh Tjahnybok on sanonut, ettei hänen puolueensa aja pois juutalaisia tai muita vähemmistöjä Ukrainan vallankahvasta. Tjahnybok lupasi lisäksi maan juutalaisten olevan turvassa. Näin raportoi The Jewish Cronicle.

Oleh Tjahnybok.
Oleh Tjahnybok.

Eräs oppositiotoimija Oikean sektorin johtajista on kommentoinut aiemmin taistelevansa juutalaisia, venäläisiä ja kommunisteja vastaan kuolemaansa asti, toisin kuin juutalaiskysymykseen laimeammin asennoituva Svoboda: “Svoboda tukee kaikkien vähemmistöjen oikeutta osallistua poliittiseen päätöksentekoon, koulutuksen järjestämiseen jne. Yhteinen päämäärämme on eliminoida ukrainalaisvastaiset, antidemokraattiset hallinnot”, Tjahnybok sanoi.

Aiemmin Svoboda suhtautui juutalaisiin sekä valtion että Ukrainan kansan vihollisina, mutta TJC:n mukaan puolue on yrittänyt viime aikoina hioa pois rasistista leimaansa. Tjahnybok itse sijoittui viidenneksi Simon Wiesenthal -keskuksen “Vuoden 2012 pahimmat antisemitistit” -listalla.

Svobodalla on tällä hetkellä 38 edustajaa Ukrainan parlamentissa, ja se on yhdessä kahden muun puolueen sekä Oikean sektorin kanssa yksi Ukrainan kapinan päätekijöistä.

Ukrainassa asuu arviolta 71 000 juutalaista. Kansallinen Vastarinta raportoi aiemmin rabbin kehottaneen Kiovassa asuvia juutalaisia lähtemään kaupungista. Kaksi kolmesta Ukrainan oppositiojohtajasta on todennäköisesti juutalaistaustaisia.

 

Lähteet: Nordfront.se, The Jewish Cronicle

6 KOMMENTIT

  1. Juutalaistaustaisia? Mitä väliä sillä on, kunhan taistelevat sionismia vastaan. Onhan niitä jutkuja jenkeissäkin, mutta vastustavat sionismia.

  2. Israelissa on muuten ääriortodoksijuutalaisia, jotka ovat jyrkkiä antisionisteja, vastustaen nykyistä sekulaaria Israelin valtiota. Lähinnä uskonnollisin perustein.

  3. Onhan noita sionismivastaisia juutalaisia olemassa, mihinkään noitavainoon en näe syytä vaikka suuresti tämä äärijuutalainen ideologia oksettaakin.

  4. On totta että on olemassa antisionistisia juutalaisia, esim. Neturei Karta-liike. Kaikkea hyvää vain heille…
    Mutta en alkaisi kaveeraamaan juutalaisten kanssa, jo pelkästään turvallisuussyistä. Hyvin suuri osa on sionisteja enkä ottaisi riskiä että päästän sionistin soluttautumaan lähipiiriini. Toki tämä saattaisi loukata mukaan haluavia juutalaisia mutta minkäs sille mahtaa.

  5. “Ukrainassa asuu arviolta 71 000 juutalaista. ”

    Minä kun luulin, että Hitler tuhosi heidät kaikki.

  6. Kansallinen Vastarinta ei poliittisenkorrektisti sensuroi ihmisten taustoja kuten valtamedia, vaan tuo ne julki ja jättää lukijan päätettäväksi onko taustalla merkitystä uutisoitavaan tapaukseen. Yleisesti ottaen tämän median uutiset on kerrottu neutraalisti ilman ennakkoasennetta, joten propsit siitä.

Comments are closed.