Koti Uutisia Kotimaa Suomi Ensin -leirillä riehunut poliisi tuomittiin sakkoihin

Suomi Ensin -leirillä riehunut poliisi tuomittiin sakkoihin

4

Poliisi, joka vapaa-ajalla riehui Suomi Ensin -mielenosoituksessa Helsingin Rautatientorilla, on tuomittu sakkoihin. Käräjäoikeus katsoi, että hän oli syyllistynyt laittomaan uhkaukseen, kun hän uhkasi tuhota yhden Suomi Ensin -mielenosoitukseen osallistuneen perheen.

Oikeus katsoi myös, että Suomi Ensin -mielenosoitukseen osallistuneella henkilöllä oli syytä pelätä hänen henkilökohtaisen turvallisuutensa puolesta. Uhkauksia pidettiin myös oikeuden mukaan erittäin moitittavina, vaikka poliisi ei tekohetkellä ollut virkatehtävissä.

Poliisimies tuomittiin 30 päiväsakkoon. Nähtäväksi jää, tuleeko tuomio vaikuttamaan hänen työhönsä. Poliisi kantaa virassaan asetta. Peruskansalainen voi jopa pelkästä uhkailusta ilman asetta menettää aselupansa. Esimerkiksi ylikomisario Seppo Immonen Etelä-Karjalan poliisista on aikaisemmin mediassa kommentoinut, kuinka laiton uhkaus voi olla syy aseluvan menettämiselle.

– Riittää, kun suullisesti uhkailee, vaikka ilman asetta, niin se voi olla riittävä peruste peruuttaa aseluvat, sanoi Immonen.

Lähde: Yle (1, 2)

4 KOMMENTIT

  1. Poliisi petteri nolasi vaan itsensä täysin. Heittää uhkauksia, mutta ei ole sitten munaa niitä toteuttaa. Ja tollasia pellejä sitten poliiseina.🙂

Comments are closed.