Koti Uutisia Kotimaa Suomalaistutkimus: Menestyjät vahvimmin maahanmuuttovastaisia

Suomalaistutkimus: Menestyjät vahvimmin maahanmuuttovastaisia

6
menestyja

Helsingin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan stereotypiat matalasti koulutetuista ja huonosti toimeentulevista maahanmuuton vastustajista ovat perusteettomia. Valtamedia ja viihdeteollisuus ovat yrittäneet luoda viime vuosikymmeninä mahdollisimman vastenmielisiä stereotypioita “elämässään epäonnistuneista rasisteista” aivopestäkseen nuorista maahanmuuton kannattajia, mutta strategia vaikuttaa nyt epäonnistuneen.

Tutkimuksen mukaan yhteiskunnan menestyjät ovat juuri vahvimpia maahanmuuton vastustajia. Menestyksen mittareina tutkimuksessa käytettiin ainakin koulutusta, tulotasoa ja terveyttä.

Tutkimuksessa kartoitettiin 18–29-vuotiaiden suomalaisten näkemyksiä. Tutkijatohtori Rasmus Mannerströmin mukaan nuoret aikuiset ovat jakautuneet jyrkästi eri leireihin maahanmuuttokysymyksessä: “Maltilliset ‘tolkun ihmiset’ olivat harvassa, ja vastaajat sijoittuvat vahvasti joko kannattamaan tai vastustamaan maahanmuuttoa.”

Vastaajat jaettiin tutkimuksessa neljään eri ryhmään taloudellisten ja sosiaalisten näkemystensä perusteella. Kaikista pienimmän ryhmän muodostivat vasemmistoliberaalit, “jotka olivat vahvasti maahanmuuttomyönteisiä, kannattivat ympäristönsuojelua ja sosiaalietuuksia ja suhtautuivat kielteisesti tuloeroihin ja vahvaan armeijaan”.

Lähde: Helsingin yliopisto

6 KOMMENTIT

 1. Niinpä, ne joilla on jotain menetettävää, eivät halua vieraita osingoille. Ne, joilla ei ole, heille ei ole väliä onko samaa kurjuutta jakamassa muukalainen vai omaan kansaan kuuluva.

  Tässä alkaa olla vuoden 1930 henkeä ilmassa. Adolf Hitler pääsi valtaan keskiluokan äänien ja tuen avulla, kun nämä laman tullessa alkoivat pelätä omaisuutensa ja asemansa puolesta.

  Ja nyt puskemassa uusi lama päälle. 1990-luvulla media pelotteli “uuden Hitlerin” tai muun populistijohtajan nousevan valtaan silloisen laman aallonharjalla. Niin ei käynyt 25 vuotta sitten mutta nyt on uudet yrittäjät ja uudet ajat.

 2. Ai että, niin naurattaa kun muistelee esimerkiksi jotain 612-mielenosoitusta jossa vasemmistoanarkistit huutelivat “menkää töihin” tai “menkää takaisin sinne kainuuseen, ai mutta eihän siellä ole töitä”. Tai kun huutelevat viikonloppuna pidettävän aktiviteetin aikana tuota samaa “menkää töihin” -mantraa. No helvetti, eihän siellä töissä nyt tarvitse seitsemää päivää viikossa käydä, ne viikonloput on tavallaan syystäkin vapaat.

 3. Ettei nyt vaan paljastanut syy miksi Lenin harrasti juuri menestyvien “rasistien”, kuten Trotsky leimasi heitä, massamurhauttamista Neuvostoliitossa?

 4. Netistä löydettyä:

  Olemme todella hankalassa tilanteessa 19 huhtikuun,
  Mutta kuinka korjata tilanne, kun se on päässyt jo niin pitkälle kuin mitä se nyt on?

  Ratkaisuksi ei riitä, että palautetaan ne kotimaihinsa, koska eihän niitä nyt palauteta eli kuinka saada palautukset käyntiin??

  Tuntuu, että järjestelmämme on jo nyt hyvin vihervasemmistolaiskommunistinen. Viime valleissakin tää nykyinen pissishallitus kyhättiin väen vängällä. Miten käy seuraavissa vaaleissa? Yllättävän moni (etenkin naiset) kannataa tätä nykyistä hulluutta. Demokratian keinoin emme siis saa muutosta.

  Entä kovemmat keinot?? Saat heti supon yms perääsi, jos vähääkään suunnittelet mitään. Siitä jää helposti kiinni. Aivan kuten gestapo tai kgb menneisyydessä nappasi kaikki yhtään mitään yrittävät. Täällä jo vähän sama meininki.

  Tuntuu kuin olisi lujaa kiitävän junan kyydissä sivuraiteella, joka päättyy rotkoon. Kyydistäkään ei voi hypätä kovan vaudin vuoksi.

  Netistä

 5. Sosiaalietuuksien kannattaminen ja kielteisesti suhtautuminen tuloeroihin on ristiriidassa keskenään. Juuri sosiaalietuuksien holtiton jakelu synnyttää syvempiä tuloeroja.

Comments are closed.