Koti Uutisia Pohjoismaat Ruotsin poliisilla vaikeuksia saada käännytyspäätöksiä toteutukseen

Ruotsin poliisilla vaikeuksia saada käännytyspäätöksiä toteutukseen

4

Laittomien maahantunkeutujien määrä lisääntyy – Ruotsin poliisilla vaikeuksia saada käännytyspäätöksiä toteutukseen

Södermanlandin läänissä poliisin on onnistunut saada 1 422 käännytyspäätöstä toteutettua päätökseen sen jälkeen kun maahantunkeutujien migraatioaalto kärjistyä vuonna 2015.

Laittomien maahantunkeutujien määrän odotetaan nousevan voimakkaasti seuraavien vuosien aikana Ruotsin maahanmuuttoviranomaisten mukaan. Samaan aikaan rajapoliisi kykenee toteuttamaan vain pienen osan käännytyksistä verrattuna annettujen käännytyspäätösten määrään. Syyksi kerrotaan liian vähät resurssit, joiden perään nyt kuulutetaankin.

– Jos meillä olisi resursseja etsiä näitä yksin saapuneita pakolaislapsia, jotka piileskelevät, tekisimme sen tietenkin. Ne resurssit priorisoidaan muihin yhteiskunnassa tapahtuviin asioihin, kertoo eskilstunalainen poliisi Thomas Bergqvist.

Maahanmuuttoviranomaisilta tulevien tietojen mukaan maassa on arviolta 20 000–50 000 henkilöä, jotka piileskelevät, mutta harmaat lukemat ovat suuria. Osa tätä ryhmää ovat “yksin saapuvat nuoret” ja “lapset”, jotka ovat saaneet käännytyspäätöksen mutta jotka ovat päättäneet olla lain ulottumattomissa.

Södermanland selviytyy toteuttamaan alle puolesta käännytyksistä

Itäisen alueen rajapoliisilla, johon Södermanland kuuluu, on ollut viime vuosien aikana suuria ongelmia saada ne käännytykset toteutumaan, jotka maahanmuuttoviranomaiset ovat jättäneet poliisiviranomaisen hoidettaviksi. Lähes 3 000 tapauksesta, jotka poliisi on saanut hoidettavakseen kolmen viime vuoden aikana, on se pystynyt hoitamaan vain 1 422 tapausta päätökseen. Toisin sanoen se on selvinnyt alle puolesta.

Useimmiten kyseessä ovat rotumuukalaiset, jotka menevät niin sanotusti maan alle. Poliisi ei yleensä tiedä, missä nämä maasta poistettavat henkilöt ovat.

– Voimme käyttää niin sanottua sisäistä ulkomaalaiskontrollointia, ja silloin tarvitsemme jonkun syyn tehdä kontrolli jollekin tietylle henkilölle, jonka olemme tavanneet. Mikäli nämä pysyttelevät poissa näkyvistä, tulee siitä kuitenkin hankalaa, sanoo Bergqvist.

SVT:n raportissa ei kerrota, nimesikö Bergqvist, mitä ovat “muut yhteiskunnassa tapahtuvat asiat”, joihin resursseja priorisoidaan.

Nordfront.se

4 KOMMENTIT

  1. Kaikkien turvaksi pitäisi olla perinteisiä internointikeskuksia, joista ei poistuta enne kuin henkilön henkilöllisyys on selvillä, päätös maassaoleskelusta on tehty tai käännytyspäätös.
    Nyt nämä rikastuttajat mennä viuhtovat missä suinkin haluavat ja myös tekevät mitä haluavat.
    Omasta mielestäni tällaiset ovat lainsuojattomia ja heitä pitää myös sen mukaisesti kohdella.

  2. Skandinaavian kalifaatti on kusessa. Aidosti käy sääliksi, sillä tunnen monia mukavia ja täyspäisiä sveduja.

Comments are closed.