Koti Uutisia Ruotsin Moninaistus-järjestö: lelukuvastoissa liikaa valkoisia lapsia

Ruotsin Moninaistus-järjestö: lelukuvastoissa liikaa valkoisia lapsia

6

Ruotsalaisvastaiset tiedotusvälineet ja maahanmuuttajataustaiset aktivistit näkevät suurena yhteiskunnallisena ongelmana sen, että ruotsalaisissa lastenlelukuvastoissa näytetään kuvia lähinnä valkoisista lapsista.

Kuvan maahanmuuttajanainen Seher Yilmaz tahtoo nähdä vähemmän ruotsalaisia lapsia ruotsalaisissa lelukuvastoissa.
Kuvan maahanmuuttajanainen Seher Yilmaz tahtoo nähdä vähemmän ruotsalaisia lapsia ruotsalaisissa lelukuvastoissa.

Kaupunkilehti Metro tarkasteli Ruotsissa neljän leikkikalukaupan kuvastoja: BR-Lelujen, Toys “R” Usin, Leklustin ja Lekian. Kuvastoissa nähdään paljon iloisia lapsia erilaisissa asuissa ja tilanteissa – useimmat kuvastojen lapsista olivat valkoisia ja vain kaksi mustia.

“Mielestäni tämä on hyvin surullista ja uskon, että sillä on vaikutusta lasten tunteisiin siitä, mitä heistä voi tulla ja mitä he voivat tehdä”, kommentoi kauhistunut Rättviseförmedlingen-järjestön (Moninaistus) puheenjohtaja Seher Yilmaz. Hän viittaa kokeeseen, jossa lapsi sai valita valkoisen ja mustan nuken välillä. Tuloksesta Yilmaz toteaa: “Ulkomaalaistaustaiset tai muun väriset lapset valitsevat aina valkoisen nuken hienona nukkena, vaikka he ymmärtävät muistuttavansa itse tummaihoista nukkea enemmän. Tämä on merkki siitä, ettei ihminen tunne olevansa yhtä arvokas, yhtä hieno.”

Yilmaz kehottaa vanhempia pohtimaan asioita, mikäli asialla ei ole heille merkitystä: “Miettikää miltä tuntuisi, jollei lastenne näköistä ihmistä koskaan näkyisi missään.”

Epäselväksi kuitenkin jää, miksi Seher Yilmaz on valinnut asua valkoisessa maassa, jollei hän tahdo nähdä valkoisia lapsia.

Lähteet: Nordfront.se, Metro.se

6 KOMMENTIT

  1. Perus nillittäjät taas vauhdissa. Viimeinen kysymys onkin hyvin muotoiltu ja ajankohtainen.

  2. Se on sitä kun ei lähdetä muuta kuin elintasoa pakoon. Jos olisi oikea hätä, ei tulisi mieleenkään muovata vastaanottanutta maata samaksi saastaksi mistä lähti, mutta kun tullaan taalankuvat silmissä niin käytös on sen mukaista.

  3. ”Miettikää miltä tuntuisi, jollei lastenne näköistä ihmistä koskaan näkyisi missään.” Niin, kohta ovat nämä ajat edessä etnisillä ruotsalaisilla. Ruotsi on syvällä, hyvin syvällä suossa

  4. Parin sukupolven kuluttua, eli noin 40 vuoden sisään valkoiset lapset ovat harvinaisia Euroopassa. Silloin värillisiä 70-80% lapsista, eräissä maissa jopa 90%, kuten Ruotsissa esim. Silloin ei lelu tai joulukuvastoja enää julkaista, sillä islamissa ei joulua tunneta. Ehkä jossakin syrjäseuduilla vielä salaa kokoonnutaan joulun viettoon joka muuten on kuoleman rangaistuksen uhalla kielletty ollut jo vuosikausia.

Comments are closed.