Koti Uutisia Radiokuunnelma Savitri Devistä

Radiokuunnelma Savitri Devistä

9

YouTubessa on kuunneltavissa noin tunnin mittainen suomenkielinen radiokuunnelma kansallissosialistiesoteerikko Savitri Devin elämästä. Devin ajattelussa yhdistyivät kansallissosialismi ja hindulaisuus, minkä lisäksi hän oli tunnettu eläinoikeusaktivisti.

Kuunnelma on julkaistu alunperin Ylen Radioateljeessa, mutta siihen nähden kyseessä on melko neutraali ja mielenkiintoinen ohjelma.

9 KOMMENTIT

  • Älkää edes vitsinä katsoko tuollaista juutalaista mielenmyrkytystä. Parempi sulkea pois elämästään kokonaan tuonkaltainen sonta.

 1. No nyt! Savitri Devi on ehdottomasti mieleeni, vaikka en kansallissosialisti olekaan. Kiitos tästä!

 2. Hieno nosto! Ihan mielenkiinnolla kysyn, mikä on liikkeen suhde teosofiaan, antroposofiaan tai omaan esoteerikko Pekka Ervastiin ja Suomen kansan Kalevalaan, sen henkiseen opetukseen?
  Sillä nyt ollaan asian oikeilla lähteillä. On sanottu, että lopullinen puhdas kristusvalo syntyy Pohjolasta, lopun maasta (Finland) ilman kirkon dogmeja ja seemiläisiä oppeja.

  • Kalevalasta kun on puhe niin heitetään lainaus tähän (uskovaisten tapaan):”Työ minulle määrättihin: suistoa suet Manalan, Tuonen karhut tuoakseni tuolta Tuonelan salosta, Manalan majan periltä”.

  • Teosofialla ja vapaamurariudella on läheiset siteet toisiinsa, ja Ervast oli vapaamuurarit, joten en usko Vastarintaliikkeellä olevan kovin lämpimiä tunteita sen paremmin teosofiaa kuin Ervastiakaan kohtaan. Kalevalaa voi hyvin tulkita salatieteellisesti ilman teosofiaakin, joka on lähinnä uusokkulttinen New age -liike kaikkine oppeineen. Veikkaisin PVL:n lämpiävän enemmän traditionalismille kuin teosofialle.

 3. Kalevalan Avain on kyllä lukemisen arvoinen teos, mutta toisaalla Ervast puhui positiiviseen sävyyn mm. Coudenhovi-Kalergista ja teosofit, etenkin kristosofit kuten J.R. Hannula, ovat tunnetusti eurooppalaisen liittovaltion kannattajia.

  Antroposofiasta tarvinne tuskin edes puhua. Steiner oli ihan puhdas hörhö ja antroposofian tavoitteet täydellisessä ristiriidassa kansallissosialismin kanssa.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here