Koti Uutisia Poliisille uusi superkamera

Poliisille uusi superkamera

0

Poliisi kokeilee nopeudenvalvontaan uutta laserkameraa, joka mittaa nopeuden jopa 700 metrin päästä, saaden vielä selvän kuvan rekisterikilvestä.

Samoilta etäisyyksiltä on kuvattu myös punaista liikennevaloa päin ajavia ja ajon aikana kännykkää käyttäneitä kuljettajia.

Kamera maksaa 15 000 euroa kappaleelta.

Poliisilla on myös ollut koekäytössä “relluja” eli autoihin asennettavia kameroita, jotka poimivat rekisterikilpiä liikennevirrasta. Tällä hetkellä niillä voidaan poimia varastetut ja katsastamattomat autot, mutta myöhemmin pc-ohjelmiston tietokantaan voidaan syöttää hyvin monenlaista tietoa.

Viime vuonna liikenneministeri Merja Kyllönen ehdotti mahdollisten ruuhkamaksujen valvontaan autoihin asennettavia GPS-paikantimia, joilla jokaisen auton liikkeitä voidaan seurata 24/7. Ruuhkamaksuasia on jätetty toistaiseksi pöydälle.

Näitä uudistuksia puolustellaan määrärahojen leikkauksilla – tosin sisäministeriön mukaan toteutuneet määrärahat ovat nousseet 25,1 %:lla vuodesta 2005.

Emme puolustele “kaahareita” emmekä kannusta tekemään rikoksia, mutta jatkuva valvonta ei kuulu vapaaseen yhteiskuntaan vaan totalitaariseen poliisivaltioon.

Lisää aiheesta:

http://www.ksml.fi/erikoissivut/autot/poliisin-uusi-superkamera-ei-anna-armoa/1063087

http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutiset/onko+autosi+katsastettu+poliisin+uusi+kamera+osaa+napata+pinnarit/a392306?service=mobile&page=2