Koti Uutisia Ukrainan kriisi Oppositiolle myönnytyksiä Ukrainassa

Oppositiolle myönnytyksiä Ukrainassa

2

Ukrainan oikeusministeri Olena Lukashin mukaan presidentti Viktor Janukovytš on ehdottanut oppositiojohtaja Arseni Jatsenjukille pääministerin paikkaa ja Vitali Klitškolle varapääministerin virkaa. Janukovytš lupasi myös tarkastaa perustuslakia sekä perustaa työryhmän pohtimaan mahdollista siirtymistä parlamentaaris-presidentilliseen tasavaltaan.

Presidentti lupasi harkita pidätettyjen mielenosoittajien armahtamista, jos vallatut rakennukset ympäri maata ja Itsenäisyyden aukiolla hylätään. Saavutetut tarjoukset ovat kuitenkin kaukana alkuperäisestä tavoitteesta murskata nykyhallinto ja luoda itsenäinen kansallisvaltio.

uk_ukraine_map1

Mielenosoitukset ovat levinneet jo 22 kaupunkiin. Asiantuntijat ovatkin jo väläytelleet mahdollisuutta maan jakautumiseen kahdeksi valtioksi levottomuuksien keskityttyä maan länsiosaan. Noin sata radikaalia, mailoin varustautunutta aktivistia on tunkeutunut energiaministeriön rakennukseen. Aktivistit poistuivat rakennuksesta keskusteltuaan energiaministeri Eduard Stavytskyn kanssa, mutta tukkivat kuitenkin rakennuksen sisäänkäynnin. Tilanne Ukrainassa rauhoittui hieman lauantai-illalla.

Lähde: RT

2 KOMMENTIT

 1. Nyt ei pidä missään tapauksessa tarttua säälittäviin myönnytyksiin, vaan viedä vallankumous loppuun. Näennäinen vallanjakaminen oppositiolle ei tule Ukrainaa pelastamaan. Nykyiset päättäjät pitää viedä tuomiolle, eikä tehdä heistä työkavereita.

 2. Tämä presidentti Janukovichin korkeiden virkojen “tarjous” osalle opposition johtajista on shakkimatti koko tälle ulkomailta johdetulle vallankumoukselle.
  Jos Jacenjuk ja Klichko hyväksyvät tarjouksen, heidän kannattajansa halveksivat heitä ja sylkevät heidän päällensä. Jos kieltäytyvät, he joutuvat vankilaan kapinan järjestämisestä. Pelkästään se, että Jacenuk ja Klichko eivät heti torjuneet tarjousta, vaan ilmoittivat harkitsevansa tarjousta, vähensi heidän kannatustaan huomattavasti.

  “Svobodan” Tjagnibok’ille ei “tarjottu” yhtään mitään (l. vankila odottaa). Ovela veto, joka tehokkaasti hajottaa opposition epäpyhän liiton.

  Vankilaa pelkäävät Klichko ja Jacenjuk ovat jo puheissaan osoittaneet erkaantumista kahakoissa kunnostautuneista “Svobodasta” ja “Oikeasta sektorista”, kun he ovat korostaneet, että heidän kannattajansa ovat lainkuuliaisia ja rauhanomaisia mielenosoittajia. On ilmeistä, että poliisia vastaan tapelleiden “Oikean sektorin” aktivisteistä tehdään syntipukkeja, koska on sekä hallituksen että Klichkon ja Jacenjukin edun mukaista hävittää heidät, kun he eivät ole enää tarpeen.

  Mikä on tulos KM/KS liikkeiden kannalta? Aatetta ei ole levitetty tavallisen kansan tuen takaamiseksi, vaikka tämä tuki on kriittisen tärkeä. Sen sijaan yleisön silmissä (joka perusluonteeltaan ei ole väkivaltainen) heidät esitetään (runsaasti videomateriaaleja hyväksi käyttäen) riitapukareina, “fasisteina”, anarkisteina, älyttöminä vandaaleina, roskaväkenä ja katuhuligaaneina.

  Sitä minä tarkoitan, että KM/KS liikkeen ei kannata noin vaan hypätä vihollisen kelkkaan tekemään likaista työtä muiden puolesta vain sen takia, että kaduille on määrätty mellakkapoliisit, siinä perusteettomassa toivossa, että katutappelusta kehittyisi kansallinen vallankumous. Unkarilaisen Jobbikin tie on paljon tehokkaampi, koska se voittaa kansan tuen käyttämättä väkivaltaa – osoittaen kuitenkin selvästi, että kyllä voidaan käyttää voimaakin, kun sen aika tulee.

Comments are closed.