Koti Uutisia Opettajille suunnattu jihadistimuistio kuohuttaa Ranskassa

Opettajille suunnattu jihadistimuistio kuohuttaa Ranskassa

3
Teloitusvideolla esiintynyt ranskalainen Mickael Dos Santos.
Teloitusvideolla esiintynyt ranskalainen Mickael Dos Santos.

Länsi-Ranskan opetusviranomaiset ovat joutuneet rasismisyytösten kohteeksi julkaistuaan opettajille suunnatun muistion, jossa opastetaan tunnistamaan oppilaan mahdolliset ääri-islamistiset tai jihadistiset piirteet.

Tuntomerkeiksi muistio mainitsee muun muassa perinteisen muslimivaatetuksen suosimisen, vanhemmilla oppilailla pitkän parran kasvatuksen sekä jihadististen verkkojulkaisujen seuraamisen kattavan mediaseurannan asemesta. Ranskan opettajien liitto tuomitsee muistion suoralta kädeltä ja toteaa, että muistio on “täynnä törkeitä yleistyksiä”.

Erityisen ristiriitaisen tapauksesta tekee se, että sekä nuoria muslimeja ja ei-muslimeja värvätään lisääntyvää vauhtia taistelemaan Isisin riveihin. Yli tuhannen ranskalaisen uskotaan olevan osallisina jihadissa, ja lähes neljänsadan taistelevan etulinjassa. Ongelma nousi otsikoihin, kun nuori ranskalaismies tunnistettiin ääri-islamistien julkaisemasta teloitusvideosta, jossa syyrialaisvangit ja amerikkalainen avustustyöntekijä joutuvat osaksi rauhan uskonnon harjoittamista.

Lähteet: The Telegraph, Newsweek

3 KOMMENTIT

  1. Suomessa ollaan niin sinisilmäisiä että “eihän nyt nämä meidän koneinsinöörit”. Odottakaapa vain, ei mene kauaa ennen ensimmäistä massiivista terrori-iskua.

    Siinähän on hyysäreillä verta käsissään, kun mohamedit räjäyttää ostarin/metroja yms.

  2. Olen ajatellut jo jonkin aikaa, että kuinka helppo tänne Suomeen on tulla. Joku 10 äijää ja rynkkyä & räjähdettä jossain isossa ostoskeskuksessa, niin operointiaikaa on monta tuntia ja ruumiita tulee.

Comments are closed.