Koti Uutisia Norjalaislehti: maan käsipallomaajoukkue liian norjalainen

Norjalaislehti: maan käsipallomaajoukkue liian norjalainen

10

Sanomalehti Verdens Gangin artikkeli osoittaa, että järjetöntä poliittisesti korrektia journalismia harjoitetaan myös Norjassa.

Kestämätön näky Verdens Gangin mukaan.
Kestämätön näky Verdens Gangin mukaan.

Jostein Overvik löysi valituksen aihetta norjalaislehti Verdens Gangin artikkelissa todettuaan, että maan naisten käsipallomaajoukkueessa on liikaa valkoisia pelaajia. Overvikin ja VG:n mielestä on käsittämätöntä, että “Aasiasta, Afrikasta ja Keski- tai Etelä-Amerikasta kotoisin olevat naiset eivät koskaan ole päässeet lähellekään maajoukkuetta”.

Overvik valittaa kirjoituksessaan sitä, että käytännössä kaikki 112 naista, jotka ovat pelanneet EM-, MM- ja olympiakisoissa vuodesta 1986 lähtien, ovat olleet norjalaisia. “Norja on monikulttuurinen, mutta käsipallon naiset eivät sitä ole”, Overvik kirjoitti. Hänen mielestään Norjan käsipalloliitto on “epäonnistunut integraatiossa”.

Jostein Overvik ei kuitenkaan erittele lähemmin, keitä ulkomaalaistaustaisia tähtipelaajia hän haluaisi mukaan joukkueeseen. Sen lisäksi, että Norjan käsipallojoukkue on homogeenisesti norjalainen, on kyseinen olympiakultaa vuonna 2012 voittanut joukkue yksi maailman parhaista käsipallomaajoukkueista.

 

Lähteet: Nordfront.net, Verdens Gang

10 KOMMENTIT

 1. Noo huhhuh, ihan sairasta, siis… voitteko uskoa että norjan käsipallojoukkue on todellakin norjalainen

 2. Eivät ole päässeet lähellekään maajoukkuetta? Eli lasketaanko siis tasoa, että saadaan vähän monikulttuuria joukkueeseen? Epäonnistunut integraatiossa? Edelliseen vedoten, pitäisikö liiton muuttua muukalaisten edessä? Suvaitsevainen logiikka, sitä se on. Vähän kiintiöitä vähän…

 3. Tästä tuli mieleeni joskus kuulemani kommentti siitä, että jalkapallo on paras osoitus monikultturisuuden toimivuudesta. Millä ihmeen tavalla?! Pthyi, sanoi kettu happamista marjoista.

 4. miksi jonkun pitää hävetä omaa kansallisutta en ymmärrä koko asia siihen liittyen pitäisi kieltää koska se on vaarallista jo omalle kulttuurille eivätkä ihmiset tajua sitä

 5. Ei sillä nyt ole väliä vaikka ei-valkoiset olisivatkin parempia pelaajia kuin norjalaiset, sillä kyse on kuitenkin NORJAN maajoukkueesta. Ilmeisesti joku Ranskan jalkapallomaajoukkue on jollain tapaa hieno esimerkki onnistuneesta urheilumaajoukkueesta Jostein Overvikin kaltaisten eurooppalaisvihaajien mielestä.

 6. Miksi jokaisen maan olisi niin pakko muistuttaa jenkkilää? En montaakaan asiaa kopioisi siitä maasta. Entä onko pelitaidoilla enää mitään merkitystä?

  En ymmärrä tätä väkisinmokutusta. Haistakaa skeida, ääriliberaalit!

 7. Se että , Jostein Overvik löysi hirveän virheen, joka häiritsee hänen omaa elämäänsä ei tule ratkaisemaann mitään todellista ongelmaa hänen elämästään, mutta tulee auttamaan meitä todellisten ongelmien kanssa.

 8. Miksei suvakit valita ikinä siitä, että afrikkalaiset joukkueet ovat liian “afrikkalaisia”, tämä sairas pakkomonikulttuuri näköjään koskee vain meitä valkoisia.

 9. No huh huh tosiaan! Positiivista syrjintää urheiluun! Ei-valkoisille lähtöviiva lähemmäs maalia!

  Positiivinen syrjintä tarkoittaa valkoisten syrjimistä ja ei-valkoisten suosimista. Siis järjestelmällistä rasismia valkoisia kohtaan koulutuksessa ja työelämässä, mutta myös mielikuvien tuotannossa, kuten mediassa ja viihteessä.

  Maajoukkueurheilussa moinen ei ole vielä tullut vastaan, mutta näköjään löytyy ihmisiä, joiden mielestä pitäisi.

  Kenties positiivista syrjintää haluttu ei ole toistaiseksi ulotettu urheiluun, koska periaatteen järjettömyys tulisi liian helposti esiin. Se voisi herättää kansan tajumaan positiivisen syrjinnän vääristymät muuallakin yhteiskunnassa.

  Urheilun tuloksista myös uutisoidaan laajasti verrattuna vaikkapa siihen, jos yrityksen, koulun tai kunnan tulokset heikkenevät ei-valkoisten suosimisen seurauksena. Niinpä positiivisen syrjinnän ongelmia olisi vaikeampi pitää piilossa.

  Jared Taylor on kirjoittanut pysähdyttävän kirjan rotusuhteista ja positiivisesta syrjinnästä amerikkalaisessa yhteiskunnassa:

  http://www.amazon.com/Paved-Good-Intentions-Relations-Contemporary/dp/0965638340

Comments are closed.