Koti Uutisia Kotimaa Naudat kuolivat nälkään ja janoon – tuomio vain eläintenpitokielto ja sakkoja

Naudat kuolivat nälkään ja janoon – tuomio vain eläintenpitokielto ja sakkoja

2
Kuvituskuva.

Maatilan omistaja tuomittiin Satakunnan käräjäoikeudessa eläinsuojelurikoksesta vain kolmen vuoden eläintenpitokieltoon ja sakkorangaistukseen, vaikka nautojen käytännössä annettiin nääntyä kuoliaaksi.

Mies ei ollut tarjonnut naudoille ruokaa tai juomavettä, minkä seurauksen osa kuoli janoon ja nälkään. Osa vesikupeista oli ollut jäässä, osa tyhjiä. Kuolleiden nautojen ruhoja oli jätetty mätänemään elävien keskelle niin, että ne olivat estäneet pääsyn eläviltä esimerkiksi vesiastian luokse.

Eläimille tarkoitettu pitopaikkakaan ei tarjonnut kunnollista suojaa, vaan tuuli oli puhaltanut rakennelman läpi. Myöskään kuivikkeita ei ollut laitettu ja lattia oli ollut täynnä ulostetta.

Käräjäoikeuden antama tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Lisäksi eläintenpitokielto koskee vain nautaeläimiä.

Lähde: YLE

2 KOMMENTIT

  1. Niin on “tuomio” kova että näkee heti että Satakunnan käräjäoikeudessa täytyy hääriä tervetuloasuomeenhalallihakulttuuri-vihervasemmisto.

  2. Otsikkokuvasta näkee harvinaisen selvästi, että lehmät suorastaan rakastavat kuvaajaa! Ja kehäkolmosen sisälle tiedoksi, että lehmät ovat vasikoitten äitejä. Todella sympaattisia lehmiä!

Comments are closed.