Koti Uutisia Miespuolinen vasemmistoaktiivi raiskattiin – toivoo, ettei raiskaajaa karkoteta

Miespuolinen vasemmistoaktiivi raiskattiin – toivoo, ettei raiskaajaa karkoteta

2
Somaliraiskaajan uhri, vasemmistolainen Karsten Nordal Hauken.
Somaliraiskaajan uhri, vasemmistolainen Karsten Nordal Hauken.

Norjan sosialistisen vasemmistopuolueen Sosialistisk Venstrepartin jäsen Karsten Nordal Hauken kertoi julkisuudessa joutuneensa muutama vuosi sitten somaliturvapaikanhakijan raiskaamaksi.

“Miltä tuntuu olla raiskattu mies? Miltä tuntuu olla nuori vasemmistopuolueen jäsen, feministi, antirasisti ja somalimiehen raiskaama?”, kysyi Nordal Hauken itseltään artikkelissa Norjan yleisradio NRK:n nettisivuilla. Nordal Haukenin mukaan raiskaus teki hänestä masentuneen ja eristyneen ihmisen. Tästä alkoi myös viisi vuotta jatkunut alkoholin väärinkäyttö ja hasiksenpoltto.

Raiskaaja pidätettiin sittemmin, ja hänet tuomittiin rikoksen kiistämisestä huolimatta neljän ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen sekä maastakarkotukseen. Tästä Nordal Hauken kertoo olleensa helpottunut, mutta samaan aikaan hän koki sekä syyllisyyden että vastuunoton tunteita. Nordal Haukenin mukaan oli hänen oma syynsä, että somaliraiskaaja karkotettiin Norjasta ja että raiskaajan tulevaisuus “tuli olemaan epävarma hänen palattuaan takaisin Somaliaan”.

Nordal Hauken kirjoittaa, ettei hän ole vihainen raiskaajalleen:

“En tunne vihaa raiskaajaani kohtaan, ja se on monelle mahdotonta ymmärtää. Hyväksyn kuitenkin jollakin tapaa sen, että hän on vastuussa omista teoistaan. Minun oli ensin vaikeaa hyväksyä sitä. Näen raiskaajani enemmänkin epäoikeudenmukaisen maailman tuotteena. Sellaisena tuotteena, joka on kasvanut keskellä puutetta ja sotia.

Olen järkkymätön siinä mielipiteessäni, että hänenlaisensa ihmiset tarvitsevat apuamme. Haluan meidän jatkavan niiden pakolaisten auttamista, joilla on tuollainen tausta. Minua kohtasi epäoikeudenmukainen ja synkkä kohtalo, jollaiselta olemme täällä kotona olleet monesti suojattuja. Olen kuitenkin sopeutunut siihen, että sellainen teko tapahtui täällä Norjassa. Olen ensi sijassa ihminen enkä norjalainen. Ei, olen osa maailmaa, joka valitettavasti on epäoikeudenmukainen.”

Lähteet: NRK, Nordfront.se

2 KOMMENTIT

  1. Vuosien juopottelu ja narkkaaminen on selvästikin jättänyt jälkensä häneen.

  2. Olkoon tämä varoittava esimerkki hasiksen polton ja alkoholin väärinkäytön seurauksista.

Comments are closed.