Koti Uutisia McDonald’s varoittaa työntekijöitään syömästä roskaruokaa

McDonald’s varoittaa työntekijöitään syömästä roskaruokaa

4

Amerikkalainen hampurilaisketju McDonald’s varoitti jokin aika sitten työntekijöitään syömästä roskaruokaa.

Kuva McDonald'sin kotisivuilta, joilla työntekijöitä kehotetaan valitsemaan terveellisempi vaihtoehto oikealta puolelta.
Kuva McDonald’sin kotisivuilta, joilla työntekijöitä kehotetaan valitsemaan terveellisempi vaihtoehto oikealta puolelta.

Maailmanlaajuinen pikaruokaketju McDonald’s varoittaa työntekijöitään syömästä ravintolan omaa ruokaa. Ketju kirjoittaa kotisivuillaan viestissään työntekijöille, ettei pikaruoka ole terveellistä ja että se voi aiheuttaa epätoivottua painonnousua:

“Pikaruoka on nopea, halpa ja helppo vaihtoehto kotiruoalle. Vaikka pikaruoka on taloudellista ja sopii kiireiseen elämänrytmiin, se sisältää usein paljon kaloreita, rasvaa, piilorasvaa, sokeria ja suolaa sekä kasvattaa ylipainoisuuden riskiä.”

Sen sijaan ketjun mukaan parempi vaihtoehto on syödä salaattivoileipä ja juoda lasillinen vettä.

Yrityksen sisäisten Internet-sivujen kehotusten vuodettua tiedotusvälineille ketjua on syytetty kaksinaismoralismista. McDonald’s kuitenkin puolustautuu väittämällä, että kehotukset on irrotettu asiayhteydestä.

 

Lähteet: Nordfront.se, Dagbladet

4 KOMMENTIT

  1. Mielestäni pikaruokapaikat kuten myös epäterveellinen ruoka pitäisi kieltää lailla, tai ainakin verottaa entistä kovemmin. Ihmiset ei aina tiedä mikä heille on parhaaksi eikä “kiusaukset” joka kadunkulmassa helpota asiaa.

    Terveellinen ruoka kunniaan, eikä sen tarvi olla pelkkää kasvisruokaa ym. hifistelyä kunhan jättää vaan epäterveelliset ruoka-aineet vähemmälle esim. rasva, sokeri, lisäaineet, geenimanipuloitu vilja ym.

  2. McDonald’s ei vissiin halua näyttää ruokansa epäterveellisyyttä ja siksi haluaa, että tiskin takana on normaalipainoisia ihmisiä. Hehän kun toimivat myytävän tuotteen “mainosmiehinä”. On hyvä, että tällaiset mainokset vuotavat julkisuuteen. Nämä saattaa joku koiranleuka vaikka printata tarralle ja liimata firman ovenpieleen tai lähialueen tolppiin.

    No, onhan McDonald’s jäänyt aikaisemminkin kiinni mm. rasvastaan. Kertoi sen olevan kasvirasvaa, mutta kas kummaa että muslmit suuttuivat, kun paljastui, että se kaikesta huolimatta oli eläinrasvaa.

  3. Mieluummin Bratwurst, Sauerkraut ja hyvä tuopillinen Reinheitsgebot-olutta, kuin jenkki-imperialistin hullunlehmän roskaa…

  4. Minkälainen vajaaälyinen idiootti oikeasti uskoo ETTEI pikaruoka olisi terveydelle haitallista? Eiköhän kyse ole enemmänkin laiskuudesta/ahneudesta kuin tiedon puutteesta. Siinä olisi yksi asia, jota valtio voisi verottaa tuplasti enemmän. Mutta näinhän ei tule käymään, koska lobbaus.

Comments are closed.