Koti Uutisia Ulkomaat Maat kotiuttavat kultavarantojaan – valuuttasota uhkaa dollarin valta-asemaa

Maat kotiuttavat kultavarantojaan – valuuttasota uhkaa dollarin valta-asemaa

4

Maailma saattaa joutua valuuttasotaan, varoittaa itsenäinen arvometalliasiantuntija Claudio Grass. Hänen mielestään ainut suoja mahdollista Yhdysvaltain dollarin romahdusta vastaan on oikea kulta. Maat kuten Turkki, Saksa ja Alankomaat siirtävät kultaansa kotiin. Venäjä on lisäksi luopumassa Yhdysvaltojen arvopapereista ja ostamassa niillä kultaa.

– Keskuspankit siirsivät kultansa, koska ne pelkäsivät Neuvostoliittoa ja näkivät Yhdysvallat luonnollisena kumppanina. Tämä asetelma on muuttunut keskuspankkien kotiuttaessa nyt kultavarantojaan. Se myös implikoi, etteivät he näe Venäjää suurempana riskinä kuin Yhdysvaltoja. Eurooppa jää geopoliittisten muutosten väliin, ja jotkin maat pitävät viisaana ratkaisuna kullan kotiuttamista, sanoo analyytikko RT:lle.

Asiantuntijan mukaan maailma on ollut kriisissä jo vuoden 2008 laman jälkeen. Valuuttasota on kuulemma alkanut jo ennen sitä. Keskuspankit ovat luoneet biljoonia dollareita tyhjästä ja samaan aikaan huonontaneet valuuttojaan kaatamalla rahaa kaikenlaisiin varantoihin, kiinteistöihin ja velkakirjoihin.

– On selvää, että systemaattiset ongelmat eivät ole poistuneet. Päinvastoin riskeistä tuli suurempia ja herkempiä kuin vuosikymmen sitten, sanoo Grass. Yli 65 prosenttia kaikista maailman rahavaroista on edelleen dollareita. Globaali velka on noussut 230 biljoonaan dollariin, ja talous on jäänyt jumiin “Monopoli-peliinsä”, huomauttaa analyytikko.

Lähde: RT

4 KOMMENTIT

  1. Mitenkä tulikin mieleen Leo ja tungsten… 🙄

    Kyllähän se totta on että jo parikymmentäkin kiloa kultaa komeron nurkassa kummasti tasaa ja rauhoittaa mieltä näinä epävakaina aikoina.

  2. Suomella todennäköisesti niitä ei edes ole sen kummemmin kun kaikki on kenkätty ulkomaan pelleille ihan vain hyvän hyvyyttään eli kansankielelle käännettynä TYHMYYTTÄÄN!

  3. > ainut suoja mahdollista Yhdysvaltain dollarin
    > romahdusta vastaan on oikea kulta

    Oikea kulta tarkoittaa, että esimerkiksi Suomen pankin Lontoossa sijaitseva kulta ei ole oikeaa. Sen omistus perustuu vain johonkin paperille kirjoitettuun sanaan. Se on siis paperikultaa.

Comments are closed.