Koti Uutisia Talous Maailman velkataakka jo huomattavasti suurempi kuin finanssikriisin puhjetessa

Maailman velkataakka jo huomattavasti suurempi kuin finanssikriisin puhjetessa

4

Kansainvälisen velkataakan nopea kasvu enteilee ennennäkemättömän rajua finanssikriisiä. Financial Times kannustaa velkasijoittajia suojautumaan myrskyltä, johon avokätinen luotottaminen on vääjäämättä johtamassa.

Maailman velkapotti on paisunut jo 164 biljoonaan dollariin, mikä on huomattavasti suurempi määrä kuin kymmenen vuotta sitten kansainvälisen finanssikriisin puhjetessa. Syyllisiä tilanteeseen ovat kansainväliset keskuspankit, jotka ovat tarkoituksella puhaltaneet velkakuplan täyteen nollakorkopolitiikalla.

Kansainvälinen velan suhde bruttokansantuotteeseen on 225 prosenttia, mikä on 12 prosenttiyksikköä korkeampi osuus kuin edellisen huipun aikana vuonna 2009. Kupla voi puhjeta, mikäli keskuspankit jatkavat korkojen hidasta nostamista. Korkojen noustessa ilmaisen rahoituksen varassa eläneet zombiyhtiöt alkavat kaatua, mikä voi johtaa maailmanlaajuiseen konkurssikierteeseen.

Lähde: Financial Times

4 KOMMENTIT

 1. Nämä finanssikriisit ja ennen kaikkea niiden “aiheuttamat” korjausyritykset ovat vain suurten, kokonaisia kansakuntia koskevien, omaisuusmassojen omistusoikeuden uudelleenjärjestelyä.

  Esimerkiksi Kreikka.
  — Kreikan veloista suuri osa on annettu anteeksi, silti sen velkamäärä on suurempi kuin ennen “korjaustoimenpiteiden” aloittamista.
  — Kreikalle annettava “kansainvälinen apu” ei suinkaan mene Kreikkaan vaan suoraan ulkomaisille, erityisesti saksalaisille, pankeille. Uusi “apupaketti” tehdään aina kun laina on erääntymässä.

 2. Mitä raha on? Jos tavis pyytää lainaa, pankki perustaa lainaa varten lainakohtaisen tilin, näpyttelee sinne lainan suuruisen summan credit-puolelle. Samalla se näpyttelee lainansaajan käyttötilin debit-puolelle saman summan.

  Kun lainansaaja ostaa tavaroita, luottokorttiyhtiö lähettää laskun. Kun se maksetaan lainansaajan saaman laskun rahamäärä merkitään hänen tilinsä credit puolelle.

  Ihmeellistä koko jutussa on, että pankki luo rahamäärän tyhjästä antaessaan lainaa.

  • Suomen Pankin sivuilla lukee lyhyesti ja ytimekkäästi: Raha on velkaa!!

   Meille opetetaan aina että Suomen Pankki on velkaa meidän kädessä olevan setelin verran meille. Mutta todellisuudessa se on juuri päinvastoin. Me olemme velkaa sen setelin arvon verran pankille. Ja jos annamme sen setelin, niin olemme senkin jälkeen velkaa vielä koron verran. Eli, emme koskaan pysty maksamaan velkaamme pois.

   Tämä järjestelmä on kieroudessaan niin selkeä että oikein ihmetyttää miten koskaan kukaan hyväksyi tällaisen järjetelmän. Ja mikäli haluaa katsella aiheesta piirretyn elokuvan, jonka loppupuolella ollaan nykypäivässä ja pankkien hallitsemassa yhteiskunnassa, niin tässä olisi sellainen. Alkuperämaa Saksa, tietysti:

   https://www.youtube.com/watch?v=GaFbTDtf4kE

   Tästä oli joskus myös Hämiksen suomentama versio mutta lienee tullut liikaa bannia.

 3. Maailman velkataakka on päivä päivältä suurempi, koska “eräiden” mielestä sen pitää olla sitä.

Comments are closed.