Koti Uutisia Kymmenet maahanmuuttajanuoret mellakoivat Etelä-Tukholmassa

Kymmenet maahanmuuttajanuoret mellakoivat Etelä-Tukholmassa

7

UK_mellakka_Ragsved

Juhlinta Rågsvedin koululla Etelä-Tukholmassa riistäytyi käsistä yhdeksän jälkeen lauantai-iltana noin kolmenkymmenen naamioituneen maahanmuuttajanuoren alettua heitellä paikalle saapunutta poliisiautoa kivillä ja polttopulloilla. Varsinaisen mellakan epäillään saaneen alkunsa poliisin tekemästä ajoneuvon tarkastuksesta. Paikalle saapui pian lisää poliisiautoja, ja nämäkin joutuivat hyökkäyksen kohteiksi.

“Kun kohtasimme mellakoitsijat, meille vastattiin polttopulloilla ja kivillä. Tulitus partioautoja kohti vain kiihtyi kiihtymistään ja myös yksityisautoja poltettiin”, sanoi Eva Nilsson Tukholman poliisin aluetiedotuskeskuksesta.

Pelastushenkilökunnan saapuessa paikalle sammuttamaan palavia autoja näiden kimppuun hyökättiin. Kello 23:n jälkeen poliisi arvioi tilanteen rauhoittuneen sen verran, että se päästi palomiehet jatkamaan töitään.

“Meillä ei ole tällä hetkellä aavistustakaan, miksi tämä kaikki tapahtui. Ihmiset ympäri kyseistä kaupunginosaa alkoivat soitella levottomuuksista, ja me yritämme hillitä niitä”, Nilsson jatkoi.

Tukholman poliisi ilmoitti kymmenen ihmisen olevan pidätettyinä mellakoinnista. “Tutkinta on vielä käynnissä. Etsimme lisää ryhmittymiä, jotka saattavat olla tähän osallisia”, kommentoi Elisabeth Wenrnsten Etelä-Tukholman poliisista.

Poliisin antamien tietojen mukaan kukaan ei ole haavoittunut mellakoiden aikana. Lukuisia autoja sytytettiin kuitenkin palamaan ja muun muassa poliisin laitteisto kärsi suuria vahinkoja. Pidätettyjä saatetaan epäillä muistakin rikoksista kuin mellakoinnista.

“Tilanne on nyt hallinnassa mellakoinnin suhteen. Tapahtumien kulusta meillä ei ole vielä varmuutta, mutta aika monia autoja päin iskettiin polttopulloja”, lausui Wernsten.

Ilta-Sanomat kirjoitti sunnuntaina mellakoista, mutta ei monikulttuurisuuden autuutta julistavan linjansa mukaisesti maininnut rähinöitsijöiden olleen maahanmuuttajataustaisia. Ilta-Sanomille nämä ovat vain epämääräinen “joukko nuoria”. Kyseistä ilmaisua käytetään valtavirran mediassa lähes joka kerta, kun halutaan jättää mellakoitsijoiden rodullinen tausta lukijoilta pimentoon.

 

Lähteet: Nordfront.se, Aftonbladet, Ilta-Sanomat

7 KOMMENTIT

 1. Se on mentävä kohta itsekin paikalle katsomaan, kuinka se media valehtelee. Tosin kiväärin kanssa, ilman en noille taistelualueille mene.

 2. Ihanaa etnistä värinää – kulttuuri on rikastunut jälleen.
  Kyllä nämä kultamunat ovat oikea voimavara, varsinaisia moniosaajia.

 3. Jos asuisin ruotsissa ja näkisin mihin se on menossa niin alkaisin säännöllisesti napsimaan näitä moniosaajia. Toivottavasti Ruotsin vastarintaliike jatkaa elintärkeää toimintaa ja saa lisää kannatusta.

 4. Eipä ole tullut ilta-läpysköjä luettua pitkään aikaan. Sen tietää jo, että sieltä ei totuutta löydy.

  Tarvitaan uusia rehellisiä uutislähteitä. vastarinta.com tekee hyvää työtä. Kiitos siitä.

 5. Yllättäen Iltasanoman jutussa kommentointi ei ole mahdollista. Ettei vaan vääriä (totuudenmukaisia) kommentteja tulisi. Vihaksi pistää.

 6. Luciaksi valittu ruotsalaispoika joutui nettivihan uhriksi
  15-vuotiaan Jackin valinnasta Luciaksi noussut myrsky sai koulun valitsemaan juhlan teemaksi tasa-arvon ja demokratian.

  Pojan valitseminen Luciaksi on johtanut nettivihaan Ruotsissa. 15-vuotias Jack päätyi Luciaksi voitettuaan ylivoimaisesti Kopparbergin Kyrkbacksskolanissa järjestetyn äänestyksen.

  Vihareaktio puhkesi valinnasta kertoneen lehtiuutisen jälkeen. Nerikes Allehanda -lehti joutui sulkemaan verkkouutisensa kommentointimahdollisuuden vihaviestien vuoksi. Myös osa Jackin koulukavereista halusi kohun jälkeen jäädä pois Lucia-kulkueesta.

  Nettiviha sai koulun toimimaan, ja vuoden Lucia-juhlan teemaksi valittiin demokratia ja tasa-arvo. Paheksunnan ohella pojan valitseminen Luciaksi on tuottanut myös paljon positiivista palautetta.

  Ruotsissa on uutisoitu useista vastaavista tapauksista, joissa pojan tai maahanmuuttajataustaisen koululaisen valitseminen Luciaksi on johtanut vihapalautteeseen. Lähde: Yle Uutiset 13.12.2014.

Comments are closed.