Koti Uutisia Kölnin poliisin rasismista valitetaan uudenvuoden jälkeen

Kölnin poliisin rasismista valitetaan uudenvuoden jälkeen

0

 

Estääkseen viime vuoden katastrofin Kölnin poliisi keskittyi tänä vuonna tarkkailemaan pohjoisafrikkalaisia miehiä uudenvuodenaattona. Tietyt rasisminvastaiset tahot kritisoivat poliisipäällikkö Jürgen Mathiesia etnisen profiloinnin ylistämisestä, vaikka tätä käytettiin onnistuneesti tänä vuonna estämään suurempi väkivalta ja rikosaalto Kölnissä.

Poliisipäällikkö kertoi lehdistökokouksessa, että poliisit tähtäsivät pääosin pohjoisafrikkalaisten rikosten estämiseen. Hän lisäsi, että valtaosa afrikkalaisista oli selvästi potentiaalisia rikollisia.

Poliisi sai myös kritiikkiä osakseen viitattuaan pohjoisafrikkalaisiin järjestelmällisesti “nafreina” (vrt. engl. North African) muun muassa sosiaalisessa mediassa. Nordrhein-Westfalenin Kölnin-osaston Twitter-tilillä todettiin: “Olemme tarkistaneet keskusasemalla muutaman sata ‘nafria’.”

Mathies jatkoi, että illan aikana “alueella oli useita aggressiivisia ryhmiä”. Päällikön mukaan 650 tutkittiin, noin 200:n käskettiin poistua alueelta ja 120 pidätettiin.

Jopa Saksan vihreän puolueen varajohtaja Simone Peter totesi, että poliisin toimet selvästi vähensivät väkivaltaa uutenavuotena. Hän kuitenkin kyseenalaisti hyvin toimineiden turvatoimien eettisyyden.

Tapaus sai selvästi suuren osan “edistyksellisiä” saksalaisia tuntemaan itsensä epämukavaksi, koska etninen profilointi on ratkaisu ongelmaan, jota he eivät suostu myöntämään.

Lähde: Deutsche Welle