Koti Uutisia Kodittomien eläinten lopettaminen kiellettiin lailla Madridissa

Kodittomien eläinten lopettaminen kiellettiin lailla Madridissa

0
UK_Madrid
Uutta lakia juhlittiin Madridissa sloganilla “Kuolema on kuollut”.

Espanjan pääkaupungissa Madridissa tehtiin merkittävä päätös 13. maaliskuuta, kun alueen kansalliskokous kielsi lailla kodittomien tai hylättyjen eläinten lopettamisen. Uuden lain myötä madridilaisilla lemmikeillä on mahdollisuus elämään, vaikkei niillä olisi kotia tai omistajaksi katsottua henkilöä turvanaan.

Tästä lähin eläimiä ei saa lopettaa, vaikka ne olisivat viranomaisten kiinniottamia tai turvakoteihin sijoitettuja. Lakia rikkova henkilö syyllistyy rikokseen, josta hänelle langetetaan laissa säädetty rangaistus.

Laki tuli voimaan sen jälkeen, kun espanjalainen eläinoikeusjärjestö El Refugio alkoi vaatia sen toimeenpanoa viime vuoden kesällä. Aloite sai niin voimakasta kannatusta, että se sai taakseen yksimielisen hyväksynnän kaikilta osapuolilta.

El Refugion puheenjohtaja Nacho Paunero kuvasi maaliskuista päivää elämänsä onnellisimmaksi. “Järjestömme on kamppaillut 19 vuotta sen puolesta, että saisimme tehtyä Madridista ja sen lähialueista tappamisesta vapaat. Sanoimme, ettemme lopettaisi taistelua ennen kuin saavuttaisimme tavoitteemme, ja nyt olemme sen viimein tehneet!”, Paunero iloitsi.

Lähde: The Huffington Post