Koti Uutisia Kotimaa Kauppalehti: onko Suomen moottoripyöräjengeillä yhteyksiä nationalistisiin ääririkkeisiin?

Kauppalehti: onko Suomen moottoripyöräjengeillä yhteyksiä nationalistisiin ääririkkeisiin?

12
Kauppalehden Kaija Ahtela.

Globalistijulkaisu Kauppalehti yritti tänään turhaan leipoa skandaaliuutista suomalaisia kansallismielisiä vastaan. Toimittaja Kaija Ahtela pyrki yhdistämään “uutiseksi” naamioidussa kolumnissaan moottoripyöräjengit, Venäjän, pedofilian, huumeet, rahanpesun – ja kansallismielisyyden.

Ahtelan tarkoituksenhakuisen tekstin otsikko oli “Poliisi huolestui rikollisten innosta soluttautua yritystoimintaan – järjestäytyminen kurinalaista ja organisoitua”. Artikkelin alkuosa käsitteli moottoripyöräjengien taktiikkaa pestä rikollista rahaa laillisten yhtiöiden kautta. Loppua kohden artikkelin sävy muuttui kuitenkin poliittiseksi.

Kerrattuaan eräiden jengien taustaa huumekaupassa, rahanpesussa ja jopa lasten seksuaalisessa hyväksikäytössä Ahtela yhdisti nämä suomalaisiin kansallismielisiin aasinsillalla, jonka hän rakensi Vladimir Putiniin liitetystä Yön sudet -moottoripyöräjengistä sekä jengiin kuuluvasta slovakialaisesta “nationalistiliikemiehestä” Jozef Hambalekista.

Ahtela spekuloi artikkelissa, onko Suomen “äärioikeisto” verkostoitunut Putinin ja hämärien huumejengien kanssa. Toimittaja kysyi sisäministeriön poliisiylitarkastaja Sami Ryhäseltä, “onko Suomessa toimivilla moottoripyöräjengeillä yhteyksiä nationalistisiin ääririkkeisiin”. Hämmentynyt poliisiylitarkastaja ei osannut vastata kysymykseen, joten skandaaliuutinen menetti puhtinsa.

Tarkoituksenhakuinen uutisointi osoittaa, kuinka suomalainen valtamedia on valmis luopumaan kaikesta uskottavuudestaan saadakseen klikkauksia ja levittääkseen valepropagandaa kansallismielisiä vastaan.

Ahtela on tullut jo aiemmin tunnetuksi poliittisesti värittyneestä työstään. Hän on esimerkiksi väittänyt, että joukkomaahanmuutosta on “hyötyä” Suomelle, koska siirtolaiset pitävät maamme “kilpailukykyisenä” palkkoja polkemalla. Lisäksi Ahtela oli ensimmäinen toimittaja, joka vuonna 2015 ilakoi julkisesti siitä, että maahanmuuttovastaisuus määriteltiin Suomessa järjestäytyneen rikollisuuden muodoksi.

Lähteet: Kauppalehti, Magneettimedia (1, 2)

12 KOMMENTIT

  • On varmaan, huumekauppaa ja kaikkia mahdollisia rikoksia kun tekevät. Kuolema huumediilereille!

   • Kuinka moni näistä kerhoista sen tietää? Että jutkut vie ja ottaa – onko kysytty talleilta? Kaija voisi tehdä tästä ovelta ovelle kiertoa – nykyään nämä ovat ei räsistisiä klubeja.

 1. Kaija Ahtela, tuo helvetin variksenpelättimen näköinen korppikotka saisi vähän helvetti miettiä mitä kirjoittaa. Siis ihan täyttä häränpaskaa. Ihan täysi vajakki.

  • Mikä hitto tuo akka luulee olevansa? Kun kirjoittaa tuollaista paskaa. Häpeäisi.

 2. On huomattava, että kyseessä on kokonainen nettikirjoittelun genre eli tyyppi. Mielikuvamainonta lienee lähinnä oleva sana. Ehkä tarkempi selostus löytyy jostain psykologisen vaikuttamisen oppikirjasta.

  1)
  Kirjoitus naamioidaan uutiseksi. Myös muut kirjoitustyypit ovat mahdollisia riippuen kohderyhmästä ja propagandan tarkoituksesta.

  2)
  Kun lukija aloittaa uutisen lukemisen, hänellä on tietoisuus avautunut totuuden vastaanottamiselle. — Psykologinen ovi on auki ja esteet raivattu propagandan syöttämiselle.

  3)
  Kirjoituksen tarkoituksena on luoda lukijalle mielleyhtymiä kirjoittajan haluamien asioiden välille. — Koko ajan pysytään tiukasti totuudessa, koska lukija uskoo lukevansa uutista. Jokainen yksittäinen väite on totta.

  Esimerkiksi)
  SDP-puolue on ottanut miljoonia ulkomaista tukea CIA:lta. Poliisi tutkii myös puolueen jäsenten pedofilia- ja lahjontarikoksia. Useita raiskaajia on jo tuomittu. — Jokainen lause on tosi.

  • Tuli vielä mieleen aiheen tiimoilta viime aikojen nerokkain genre-manipulointi. Siinä The New York Times avasi lukijan sielun julkaisemalla hyvin arvostetulla mielipidepalstallaan kirjoituksen “Kuinka virkamiesten maanpetoksellinen toiminta on pelastanut amerikkalaisen demokratian Trumpilta”.

   https://duckduckgo.com/lite?q=The%20Anonymous%20NYT%20Op-Ed

 3. Mulla on moto ja olen PVLn kannattaja, eli selvä yhteys löytyy. Vaan se on salaisuus… 🤫

 4. Tämänlainen malliesimerkki siitä, mitä vuosia kestäneellä koulutuksella on lopputulema. Keritään langanpäitä ja yritetään väkisin saada yhteys niiden välille, prustana aivan puhdas mutu.
  Ja tällaiselle nollalle vielä maksetaan jutusta/ “uutisesta” joka ei sisällä mitään muuta kuin kliseitä, ei lähdetietoja, haastatteluja, henkilöhaastatteluja ei mitään muuta kuin tuulen ujellusta.
  TRyhjällä päällä kun ei tee mitään, joutaisi moinen vitsaus amputoida pois.

  • MC-pojista ei todellakaan tule ensimmäisenä mieleen isänmaallisuus.

   • riippuu vähä mc jengistä, ei ne kaikki mc jengit diilaa kamaa ja tee rikoksia

 5. MC-jengit ovat lähinnä kyttien vasikoita ja huumekuriireja Suomessa. Tai siis, siinähän niiden toimenkuva oli. Jonkun pitää tuoda puhdas kama Suomeen huumepoliisin avustuksella.

Comments are closed.