Koti Uutisia Kansallismielisille pitkiä vankeustuomioita Venäjällä

Kansallismielisille pitkiä vankeustuomioita Venäjällä

2

Venäjällä poliisi on mennyt roimasti jopa Suomen poliisia edelle “vihapuheen” taltuttamisessa. Juuri äskettäin kolme kansallissosialistia sai yli kolmen vuoden tuomiot “vihapuheesta” ja puutteellisesta kunnioituksesta neuvostotyranniaa kohtaan. Russian Legal Information Agency uutisoi seuraavasti:

Moskovan piirin sotilastuomioistuin antoi kolmelle kielletyn Misanthropic Division -järjestön jäsenelle kolmen ja kolmen ja puolen vuoden tuomiot yhdeksästä ääriliikkeisiin tai terrorismiin liittyvistä rikoksista.

Vitaly Tsaruk tuomittiin kolmen vuoden ja kahden kuukauden vankeusrangaistukseen. Victor Pekhtereville tuomittiin kolme vuotta kuusi kuukautta ja Cyrill Khalepolle kolme vuotta.

Toukokuussa syytetyt myönsivät, että he olivat luoneet ja ylläpitäneet ryhmiä Vkontaktessa sosiaalisessa mediassa. He myönsivät julkaisseensa viestejä, jotka yllyttivät väkivaltaan tiettyjen rotujen edustajia kohtaan tai ihmisiä kohtaan, jotka eivät mukaudu valkoisten rasistien maailmankuvaan tai moraalisiin arvoihin. He kuitenkin väittivät, ettei heidän rikoksiaan voi pitää ääriliikehdintään rinnastettavina.

Misanthropic Divisionilla on osastoja 19 maassa mukaan lukien Venäjällä, Valko-Venäjällä, Ukrainassa, Saksassa, Ranskassa, Puolassa, Englannissa ja muissa Euroopan maissa. Järjestön väitetty johtaja Dmitry Pavlov ja hänen kumppaninsa levittävät sosiaalisessa mediassa rasismia ja uusnatsiajatuksia, kutsuvat avoimesti terrorismiin ja ääriliikehdintään, “yllyttävät vihaan ja vihanpitoon muita kansallisuuksia kohtaan ja puhuvat epäkunnioittavasti sodan kunnian päivistä ja muistopäivistä, jotka liittyvät isänmaan puolustukseen“, sanoi tutkintakomitean puhemies Vladimir Markin.

Toisin kuin yleensä Putinin sorrosta valittavat vapaamieliset, ottivat antirasistit tuomion ilolla vastaan. Englantilainen rasisminvastainen Hope Not Hate ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä hyökätäkseen jälleen kiellettyä National Actionia vastaan:

“Venäjän tuomioistuin tuomitsi Englannissakin toimivan natsiryhmän terrorismista […]. Me uskomme, että National Actionin jäseniä on yhä osallisena terrorismin valmistelussa. Ehkä päättäjien olisi aika ottaa tarkempaan syyniin National Actionin ja Misanthropic Divisionin piireissä liikkuvat henkilöt?” Järjestö viittasi siihen, että Misanthropic Division oli National Actionin yhteistyöjärjestö.

Hope Not Haten edustaja totesi suorastaan harhaisesti, että Divisionin tuomio olisi todiste siitä, että National Action on terroristijärjestö, kun molempien järjestöjen jäsenet kokivat täydellisen oikeusmurhan näiden tultua julistetuiksi terroristeiksi nettipostailun takia. Mayn ja Putinin hallituksella on enemmän yhteistä kuin voisi ensisilmäyksellä luulla.

Lähes samaan aikaan tuomittiin Maxim Martsinkevich 10 vuoden vankeusrangaistukseen “tiukassa rangaistuskoloniassa”,  uutisoi Crime Russia -sivusto. Martsinkevichista on uutisoitu aiemmin Kansallisessa Vastarinnassa tämän inspiroitua National Actionin aloittamaan pedofiilien vastaisen kampanjan.

Syyttäjä vaati Martsinkevichille 11,5 vuoden tuomiota vedoten samaan artiklaan 282 “yllyttämisestä vihaan ja vihanpitoon” tämän omaelämänkerrallisen kirjan takia, jonka Chertanovskiyn piirioikeus oli aiemmin tuominnut kielletyksi äärimateriaaliksi tämän kansallissosialistisen teeman takia. Martsinkevichin lisäksi tuomittiin muita lyhyempiin tuomioihin pahoinpitelyistä ja omaisuuden tuhoamisesta.

Martsinkevichin aikaisempi pedofiilien vastaista kampanjaa edeltänyt tempaus oli Occupy-Narcofilay. Vuosina 2013–2014 Martsinkevichin ryhmä esitti huumeiden ostajia Keski-Aasiasta tulleille diilereille. Näiden kaivettua huumeet esille he tuhosivat nämä ja pakottivat diilerit tunnustamaan videolla. Martsinkevich oli vuonna 2016 vapautunut vankilasta istuttuaan runsaat puolet saamastaan viiden vuoden tuomiosta kolmesta syyttäjän rasistiseksi mieltämästä Internet-postauksesta.

Lähteet: Crime Russia, RAPSI, Hope Not Hate

2 KOMMENTIT

  1. En itse pidä väkivallasta, mutta jotenkin huumediilerin hakkaaminen on niin mukavaa katseltavaa. Mielestäni diilereille ja salakuljettajille kuuluis kuolemantuomio, niin kuin Filippiineilläkin. Roskasakkia joka pilaa muiden elämän!

    • Ei sitä väkivallasta nauti kuin psykopaatti, mutta on se vaikea tuntea sympatiaa aivot paistavia muuntohuumeita myyviä ali-ihmisiä kohtaan ja hyvä että tämä joutui pupeltamaan omat myrkkynsä eikä muu. Kaikkein sairaintahan tässä jutussa on että vihapuheesta tuli kovemmat tuomiot kuin tajikkien ojentamisesta.

Comments are closed.